Erika Ruschhoff

Pradinis

Erika RuschhoffLektorė

Adresas: Universiteto 9, 01513 Vilnius, 310 kab.

Telefonas: +370 5 2667609, +370 610 64223    

El. paštas:

 Socialinio darbo ir Socialinės gerovės katedros lektorė ir psichosocialinių studijų doktorantė NHS Tavistock and Portman Foundation Londone ir Essexo universitete (JK)

Erika Speičytė Ruschhoff baigė edukologiją VPU, o į socialinį darbą ir suaugusių švietimą pasuko po socialinės NVO “Verus” steigimo ir vystymo patirties posovietiniu laikotarpiu, kur kartu su bendraminčiais 9 dešimtmečio pab. dirbo su itin pažeidžiamomis grupėmis, tokiomis kaip gatvės vaikai ar jaunimas su negalia. 2004 metais Šiaurės Reino Vestfalijos katalikiškame universitete Vokietijoje baigė socialinio darbo ir socialinės pedagogikos studijas, įvairiose NVO Vokietijoje ir Lietuvoje nuo 1993 metų dirbo su pažeidžiamomis ar marginalizuotomis grupėms, tokiomis kaip pabėgėliai ir prieglobsčio prašytojai, prekybos žmonėmis aukos, priklausomi asmenys, asmenys su negalia, dalyvavo šių grupių nacionaliniuose ir tarptautiniuose tyrimų projektuose. Greta tiesioginio socialinio darbo dirbo suaugusių švietime - socialinio darbo praktikų kvalifikacijos kėlimo programose bendradarbiaujant su Darbo biržos mokymų centrais savivaldybėse. Įgijo socialinių organizacijų konsultavimo magistro kvalifikaciją Tavistock Centre Londone ir Essexo universitete. Nuoseklaus domėjimosi sritis ir doktorantūros studijų Essexo universitete tema - profesionalus socialinis darbas, socialinės iniciatyvos ir lyderystė idealistinėse (‘faith based’) NVO, kurios dirba su itin pažeidžiamomis grupėmis. Katedros lektorė nuo 2010, dėsto soc.darbo bendruomenėje ir lyginamuosius gerovės valstybės kursus lietuvių ir anglų k.

Dėstomi dalykai: Bendruomenės įgalinimas, Užsienio šalių socialinė apsauga, Community Organization and Development (Erasmus)

Mokslinių tyrinėjimų sritys: -

Tyrimai

Projektinė veikla

Užsakomieji tyrimai

Tyrimai pagal dvišales bendradarbiavimo sutartis

Biudžetinių temų tyrimai

KITA AKADEMINĖ VEIKLA

Pareigos

Mokslo renginiai

Akademinės išvykos

Narystė

Ekspertinė veikla

Mokslo populiarinimo veikla

Reikšmingiausi pasiekimai

Nacionaliniai ir tarptautiniai apdovanojimai

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos