I. E. Laumensiatės knygos viršelio fragmentasKovo 22 d. (antradienį), 15.00 val. Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto 201 aud. vyks Irenos Eglės Laumenskaitės knygos „Krikščioniškumas kaip socialinių laikysenų veiksnys totalitarinėje ir posovietinėje visuomenėje“ pristatymas.

Jau įprasta girdėti, jog dauguma lietuvių yra katalikai, bet į bažnyčią eina daugiausia per religines šventes. Kodėl taip, ką tai reiškia ir kas tą sąlygoja? O svarbiausia kokią įtaką tas turi asmens gyvenimo apsisprendimams ir socialinėms laikysenoms? Kas esame tie, kuriems Dievas ir tikėjimas nesvarbūs? Kaip katalikas skiriasi nuo netikinčiojo ar abejingojo tam?

I. E. Laumenskaitės sociologinė studija pagrįsta daugelio palyginamųjų tyrimų apie Lietuvos gyventojų tikėjimą ir religingumą medžiaga, o taip pat įvairaus amžiaus žmonių gyvenimo istorijomis. Knygos anotacija – parsisiųsti.

Pokalbį-diskusiją moderuos Sociologijos katedros docentė dr. Rūta Žiliukaitė.

Lauksime Jūsų!

Dr. Irena Eglė Laumenskaitė yra VU Filosofijos fakulteto Socialinio darbo katedros docentė. Jos tyrimai apima šias sritis: religijos sociologiją ir antropologiją; šeimos socialinę antropologiją; kūno sociologiją ir antropologiją;  bendruomenės įgalinimą. Taip pat mokslininkei aktuali mokslinių tyrimų pritaikymo svarba praktiniame darbe su žmonėmis.

Knygos pristatymą organizuoja Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Socialinio darbo ir Sociologijos katedros.

Knyga parengta ir išleista vykdant Lietuvos mokslo tarybos finansuojamą Nacionalinės lituanistikos plėtros 2009-2015 m. programos projektą (LIT7-11)

Kontaktinis asmuo:
Rūta Žiliukaitė
tel.: +370 5 2667626
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos