Liepos 6-osios – Valstybės dienos proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir šalies garsinimą pasaulyje prezidentė Dalia Grybauskaitė valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.

Sliogeris ir Prezidente 2Norkus ir Prezidente 2Už nuopelnus Lietuvos mokslui prezidentė apdovanojo aštuonis šalies mokslininkus, iš kurių šeši – Vilniaus universiteto mokslininkai, o iš jų net du yra Filosofijos fakulteto atstovai – profesorius emeritas filosofas Marijus Arvydas Šliogeris (nuotrauka iš kairės) bei Mokslo ir strateginės plėtros prodekanas sociologijos profesorius Zenonas Norkus (nuotrauka iš dešinės).

„Būtent Jūs, dirbdami įvairiose srityse, šiandien lemiate valstybės ateitį. Jos saugumą, jos mokslo ir kultūros pažangą, visuomenės brandą. Tai – nepaliaujamas kūrybos procesas“, – teikdama apdovanojimus sakė šalies vadovė, kartu palinkėjusi dirbti toliau, kad Lietuva augtų kaip demokratiška, atvira valstybė, visada žvelgianti į priekį ir drauge sauganti savo tapatybę, istorinę ir kultūrinę atmintį.

Su pilnu už nuopelnus šaliai apdovanotų piliečių sąrašu galima susipažinti čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos