Baleto repeticija c LNOBT M.AleksaLietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) drauge su Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos katedra vykdo projektą, kurio tikslas – kūrybos sfera besidominčius studentus iš arčiau supažindinti su LNOBT menininkų veiklos ypatumais.

Bendrus projektus su Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto psichologijos studentais, pasirinkusiais Kūrybos psichologijos kursą (dėst. dr. Donatas Noreika), LNOBT vykdo jau antrus metus. 2015 m. studentai buvo vedami į ekskursiją po užkulisius, žiūrėjo operą „Karmen“ ir po spektaklio kalbėjosi su Psichologijos studentai stebi repeticija c LNOBT M.Aleksaoperos solistais. Šiais metais projektas dedikuotas Williamui Shakespeare’ui ir baleto „Romeo ir Džuljeta“ premjerai. Studentai buvo paprašyti savarankiškai susipažinti su W. Shakespeare’o pjese, tada teatre susitiko su LNOBT baleto trupės koordinatore, buvusia baleto artiste Jolanta Davolyte pasikalbėti apie baleto šokėjų darbo kasdienybę, spektaklio kūrimo specifiką. Tą pat vakarą būsimieji Jolanta Davolyte ir studentai 2 c LNOBT M.Aleksapsichologai turėjo išskirtinę galimybę stebėti statomo spektaklio repeticiją baleto salėje, pamatyti, kiek reikia darbo ir pastangų, kad žiūrovai scenoje matytų gražų reginį. Po savaitės studentai vėl grįžo į teatrą – pokalbį apie baleto šokėjų darbą pratęsė su LNOBT baleto trupės direktore, pedagoge ir buvusia balerina Rūta Butviliene. Vėliau jie stebėjo būsimosios premjeros peržiūrą didžiojoje teatro salėje. Po peržiūros būsimieji psichologai galėjo palyginti scenos ir repeticijos įspūdžius.

Tikimasi, kad pažintis su teatro gyvenimu pravers studentų studijoms ir atliekamiems tyrimams, kurių išvados, savo ruožtu, bus naudingos teatre dirbantiems menininkams.

Informacijos šaltinis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos