Edgaro Kurausko nuotraukaVilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos Respublikos Generaline prokuratūra. Sutartis pasirašyta VU Filosofijos fakulteto iniciatyva.

Sutarties pasirašymo proga Universitete lankėsi Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis kartu su prokuratūros Personalo ir teisės skyriaus vedėja Aušra Juodaitienė ir Mokymų skyriaus vedėja Laura Aleinikovaitė. Susitikime su Generalinės prokuratūros atstovais dalyvavo Universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas, Partnerystės prorektorė Greta Drūteikienė, Mokslo prorektorius Rimantas Jankauskas, Filosofijos fakulteto dekanas prof. Arūnas Poviliūnas, Partnerystės prodekanas Kęstutis Dubnikas bei Bendrosios psichologijos katedros vedėjas prof. Gintautas Valickas.

Dokumente numatytas bendrų mokslinių tyrimų inicijavimas ir vykdymas, keitimasis duomenimis (išskyrus konfidencialius). Sutartis papildomai numato šalių bendradarbiavimą organizuojant mokslines-praktines konferencijas, seminarus, esant galimybėms – ir VU studentų praktiką.

„Pasirašyta sutartis bus abipusiai naudinga, kadangi prokuratūrai savo veikloje yra svarbu remtis mokslo pasiekimais, o mokslininkams – nagrinėti prokuratūros vykdomą veiklą“, - teigė prof. Gintautas Valickas, atsakingas už sutarties įgyvendinimą.

Parašais neterminuotą bendradarbiavimą patvirtino Universiteto rektorius prof. Artūras Žukauskas ir Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis.

Lietuvos Respublikos Prokuratūra yra valstybės institucija, atliekanti Lietuvos Respublikos Konstitucijoje, Prokuratūros įstatyme ar kituose įstatymuose nustatytas funkcijas. Prokuratūra padeda užtikrinti teisėtumą ir teismui vykdyti teisingumą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos