Kriminologų asociacija ir VU logoKodėl taip lengva būti teisėju internete? Kaip žiniasklaida mus verčia panikuoti? Koks nusikalstamo elgesio ir bausmių įvaizdis kuriamas medijose?

Šie ir daugelis kitų šiandien itin aktualių klausimų bus gvildenami Lietuvos kriminologų asociacijos konferencijoje „Nusikaltimai ir medijos: nepakeliamas būties lengvumas ar beprotiška gyvenimo skuba?“. Konferencija vyks balandžio 7 d. Vilniaus universiteto Teatro salėje (Universiteto g. 3). Konferencija skirta nusikaltimų ir medijų santykio aptarimui bei analizei: joje bus kalbama ir diskutuojama apie nusikalstamo elgesio ir bausmių įvaizdį medijose, aptarta kriminologinė, asmeninio ir viešo intereso perspektyva, ieškoma sąlyčio taškų, panašumų ir skirtumų.

Konferencijoje pranešimus skaitys Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto mokslininkai kriminologai prof. Aleksandras Dobryninas, dr. Margarita Dobrynina, dokt. Mindaugas Gilaitis ir kiti kriminologijos srities ekspertai, o taip pat žurnalistai, teisininkai  ir sociologai.

Konferencijos partneris – Vilniaus universitetas – pristatys naują, pirmą Baltijos šalyse bakalauro studijų programą Kriminologija.
 
Konferencijos programa

Išsamesnė informacija. Dalyviai kviečiami registruotis el. paštu , tel. 867008331.

Konferencijos organizatoriai: Lietuvos kriminologų asociacija ir Vilniaus universitetas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos