EŽ viešinimas foto VU FsFMaloniai kviečiame dalyvauti mokslo populiarinimo festivalio „Erdvėlaivis Žemė“ renginiuose. Šiemet Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto mokslininkai jums parengė šias atviras paskaitas bei interaktyvias veiklas, vyksiančias rugsėjo 14-20 dienomis:

Rugsėjo 14 d. 10:00, 11:00, 13:00 ir 14:00 val. VU Jungtinio gyvybės mokslų centro R102 aud. (Saulėtekio al. 7, Vilnius).
„Empatijos pakaitalas ar iliuzija: technologijos, leidžiančios pažvelgti į pasaulį Kito akimis?“
Nors esame socialiniai gyvūnai, evoliucijos apdovanoti empatijos sugebėjimu, mėgindami perprasti kitų mintis ir jausmus labai dažnai darome apmaudžias klaidas. Nūdienos skaitmeninių technologijų amžiuje net ir šiai problemai buvo atrastas sprendimas – akių sekimo ir emocijų atpažinimo įranga. Susipažinti su šia įranga, ją išbandyti savo kailiu galėsite interaktyvioje paskaitoje-demonstracijoje. Kartu galėsime pasvarstyti, ar ši technologija ateityje negalėtų tapti vienu iš mūsų socialinio gyvenimo talkininkų, padedančiu greičiau perprasti partnerį(-ę), bosą, draugus, pažįstamus ir prašalaičius?

Lektorius: Antanas Voznikaitis, vyr. specialistas, atsakingas už fakulteto tyrimų įrangą.

Registracija

<<<>>>

Rugsėjo 18 d. 18 val. VU Filosofijos fakulteto 201 aud. (Universiteto g. 9/1, Vilnius)
„Aš, darbas ir gyvenimas: viskas, ką organizacijoms reikia žinoti apie darbo ir gyvenimo dermės svarbą“
Moksliškai ir paprastai apie darbo ir gyvenimo dermės svarbą darbuotojui ir organizacijai. Tyrimais ir intervencijomis grįsti įrodymai iš Lietuvos ir Europos organizacijų.
Laukiami organizacijų personalo vadovai ar specialistai ir visi, kuriems rūpi darbuotojo gerovė.

Lektorės: organizacijų psichologės doc. dr. Jurgita Lazauskaitė-Zabielskė, dr. Rita Rekašiūtė Balsienė, dr. Ieva Urbanavičiūtė, Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Klinikinės ir organizacinės katedros lektorės, aktyviai atliekančios mokslo taikomuosius tyrimus.

Registracija

<<<>>>

Rugsėjo 19 d. 18 val. VU Filosofijos fakulteto 201 aud. (Universiteto g. 9/1, Vilnius)
„Kaip mes susitinkame: kaip individai ar asmenys?“
Mes esame tušti popieriaus lapai, į kuriuos visuomenė surašo socialinių santykių turinius? Taip teigė sociologijos klasikas Emilis Durkheimas. Ir taip, ir ne. Bet tas "ne" turi mumyse silpną patirtį atsispirti visuomenės įtakai... Tad kas toji kitokia patirtis ir kiek ji mums svarbi?

Lektorė: Socialinio darbo katedos docentė dr. Irena Eglė Laumenskaitė.

Registracija

<<<>>>

Rugsėjo 20 d. 18 val. VU Filosofijos fakulteto 201 aud. (Universiteto g. 9/1, Vilnius)
„Europos sveikatos, senėjimo ir išėjimo į pensiją (SHARE) tyrimo duomenų alchemija“
Visuomenės senėjimas – vienas svarbesnių procesų, su kuriais susiduria Europos Sąjungos šalys, taip pat ir Lietuva. „Eurostat“ prognozuoja drastišką vyresnių nei 50 metų žmonių skaičiaus augimą Europoje. Lietuvos statistikos departamento duomenimis, 2014 m. pradžioje Lietuvoje 50 metų ir vyresni žmonės sudarė 39,1 proc. gyventojų. Senėjanti visuomenė kelia iššūkius šalies ekonomikai, darbo rinkai, sveikatos apsaugos, socialinės paramos ir kitoms sistemoms.
Vilniaus universiteto mokslininkai prisijungė prie daugelį metų kitose šalyse vykdomo Europos sveikatos, senėjimo ir išėjimo į pensiją (SHARE) tyrimo. Jame surinkti duomenys padės surasti moksliškai pagrįstus sprendimus ir priemones, skirtas spręsti su senėjimu ir išėjimu į pensiją susijusiems klausimams. Renginio metu dalyviai galės kelti klausimus ir formuluoti hipotezes, o renginio vedėjai, remdamiesi surinktais duomenimis, šias hipotezes tikrins.

Lektoriai: Bendrosios psichologijos katedros docentas dr. Antanas Kairys ir lektorė dr. Olga Zamalijeva

Registracija

<<<>>>

Lauksime Jūsų!

 

Kontaktinis asmuo:
Olga Suprun
tel.: +37052667618 
el. paštas:

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos