Mileriaus seminaras 2017 11 212017 m. lapkričio 21 d. (antradienį) 15 val. kviečiame į seminarą „Modernybė kaip neužbaigtas Apšvietos projektas ir karas“. Seminaras vyks VU Filosofijos fakluteto 201 auditorijoje (Universiteto g. 9,Vilnius).

Siegmundas Freudas skyrė du mirtį visiškai skirtingai traktuojančius egzistencijos režimus – kasdienybę ir karą. Tačiau modernybės epochos karų istorija bei technologinė kasdienybės pertvarka niveliuoja karo kitoniškumą ir integruoja jį į kasdienybės režimą – kasdienybę persmelkiančią karo trauminę patirtį bei įprastais tapusius medijuotus karo vaizdus. Lietuvoje karo reprezentacijos vizualiuose menuose problematika yra ne kartą tyrinėta. Vis dėlto nepaisant gausių karo reprezentacijų tyrinėjimų, nėra įprasta į vieną tyrimo sutelkti įvairiopas įkasdieninto karo formas vėlyvosios modernybės laikotarpiu ir jas tirti fotografijos, kino bei videomeno rakursais.

Seminaro pranešimai:
Nerijus Milerius „Įkasdieninto karo formos“;
Agne Narušytė „Fotografinių ir kinematografinių karo reprezentacijų konfliktas sovietmečio Lietuvoje“;
Violeta Davoliūtė „Trauma ir reprezentacijos etika postinformaciniame amžiuje“.

Seminaro prieiga Facebook paskyroje

Seminaras yra LMT finansuojamo projekto „Kasdienybė ir karo traumos reprezentacija vėlyvojoje modernybėje“ (S-MOD-17-1) dalis.

Kontaktinis asmuo:
Nerijus Milerius
tel. +370 5 266 7617
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos