SKRUIBIS sv kristoforo statuleliu iteikimasVilniaus Rotušėje sausio 25 d. vakarą, minint Vilniaus miesto 695-ąjį gimtadienį, 20-ą kartą įteiktos Šv. Kristoforo statulėlės labiausiai 2017 metais nusipelniusiems vilniečiams. Apdovanojimu pagerbti asmenys, įmonės ir organizacijos už nuopelnus mokslo, verslo, kultūros, meno, švietimo, sporto, teisėsaugos, architektūros, labdaringos veiklos, sveikatos apsaugos, medicinos, Vilniaus įvaizdžio formavimo ir turizmo plėtros srityse. Net keturios Šv. Kristoforo statulėles įteiktos Vilniaus universiteto (VU) bendruomenės nariams.

Nominacija „Už socialinę ir pilietinę veiklą“ skirta VU Filosofijos fakulteto docentui, ilgamečiam „Jaunimo linijos“ direktoriui, Lietuvos savižudybių prevencijos strategijos kūrėjui Pauliui Skruibiui. Dėkodamas už apdovanojimą, psichologas pabrėžė, kad kiekvienoje bendruomenėje turėtų būti žmonių, į kuriuos būtų galima atsiremti – ir jie neprivalo būti profesionalai. „Man būtų labai džiugu, jeigu Vilniaus mieste būtų tokių žmonių daug ir jiems skiriamas tinkamas dėmesys“, – teigė P. Skruibis. Apdovanojimą Pauliui įteikė muzikantas ir kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadorius Andrius Mamontovas.

Už nuopelnus mokslui apdovanota VU studentų komanda „Vilnius-Lithuania iGEM“, pelniusi pasaulinį pripažinimą, kai didžiausiame tarptautiniame sintetinės biologijos konkurse „iGEM“ iškovojo didįjį prizą, aplenkdami daugiau nei 300 geriausių pasaulio universitetų komandų. Jų sukurta nauja lanksti plazmidžių valdymo sistema bus naudinga farmacijoje – palengvins, paspartins ir atpigins tam tikrų vaistų gamybą.

Už nuopelnus sportui apdovanota VU Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto studentė, Europos šuolio į aukštį čempionė Airinė Palšytė. 2017 metais mergina išrinkta ir geriausia Lietuvos lengvaatlete.

Šv. Kristoforo statulėle už nuopelnus sveikatos apsaugai apdovanota VU Medicinos fakulteto Klinikinės medicinos instituto profesorė dr. Nijolė Drazdienė. Ją medikei įteikė praėjusių metų laureatas prof. Algirdas Utkus, visiems priminęs, kad N. Drazdienė buvo jo mokytoja. Profesorė apdovanota už indėlį tobulinant Lietuvos naujagimių ir vaikų sveikatos priežiūros sistemą, mažinant naujagimių bei kūdikių sergamumą ir mirtingumą.

Parengta pagal portalo VU Naujienos informaciją

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos