Vilniaus universitetaskristupas sabolius (VU) ir advokatų kontora Law Firm GLIMSTEDT VU bendruomenę ir visus vilniečius kviečia į atvirą nemokamų paskaitų ciklą LEAD (LEAD – angl. learning, educating, achieving, developing)!

Iškilios asmenybės, savo srities ekspertai, charizmatiški oratoriai iš Lietuvos ir užsienio šiose paskaitose pristato savo idėjas, dalijasi įžvalgomis ir mintimis aktualiausiomis šio meto temomis.

Antroji paskaita skirta žmogaus vaizduotės tyrinėjimams. Jos metu savo įžvalgomis dalysis rašytojas, filosofas, vaizduotės tyrinėtojas, VU Filosofijos fakulteto dėstytojas Kristupas Sabolius!

Paskaitos metu kelsime klausimus – kas yra vaizduotė ir kaip ji veikia? Ar mes galime ją programuoti? O gal tai tik šalutinis suvokimo produktas? O gal priešingai – be jos neįmanoma jokia laisvės forma?

Sartre'as yra pastebėjęs, kad esminė vaizduotės funkcija – tai atverti kitokios situacijos perspektyvą. Įsivaizduoti – reiškia išvysti galimybes, o kartu jas sukurti. Ar mes vis dar galime tai daryti naujų technologijų amžiuje?

Maloniai kviečiame kovo 21 dieną, 17:30 į Vilniaus universiteto Teatro salę, Universiteto g. 3, Vilnius.

Paskaitos prieiga Facebook paskyroje

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos