Rytis Umbrasas DvejetasMaloniai kviečiame apsilankyti VU Filosofijos fakulteto antrojo aukšto foje įsikūrusioje fotografo Ryčio Umbraso darbų parodoje „Dviejų grupė“.

Kaip teigia parodos autorius, „Žodis „dvejetas“ nebūtinai reiškia blogą pažymį. Žodyne sakoma, kad „dvejetas“ dar reiškia dviejų grupę. Fizikai ir filosofai žino, kad du objektai gali veikti vienas kitą. Kartais objektyviai – traukia, stumia, suka, veržia, deformuoja... Dar dažniau dvejetai sąveikauja mūsų sąmonėje – dera, papildo, kalbasi, priešgyniauja, pasakoja...“

R. Umbrasas kviečia prodos lankytojus peržvelkti čia pateikiamas „dviejų grupes“, suprasti fotografo pastebėtas sąveikas, sugalvoti vaizdo pavadinimą, pasidalinti mintimis su kitais, galbūt kitaip matančiais ir pratęsti šį foto žaidimą ieškant tokių dvejetų savo aplinkoje. Darbų autorius mano, kad fotografija yra puiki priemonė lavinti pastabumą ir galimybė džiaugtis regėjimu, kurį praturtina mūsų mintys.

Fotografijos parodos autoriaus prisistatymas:
Gimiau 1962 metais Kaune. Vienas pirmų mano žaislų buvo tėčio fotoaparatas „Fed“. Vaikas būdamas, supratau, kad tai Tikras Daiktas, kurį įdomiau tyrinėti už plastmasinius barškučius. Perpratau ratukus, stikliukus, atstumo nustatymą ir įdomiai dūzgiantį uždelsto veikimo užraktą. Prisijaukinau aparatą labai anksti. Vėliau, kai jau buvau moksleivis, išmokau ryškinti foto juosteles ir nuotraukas. Ir po daugelio metų, kai atsirado skaitmeninė fotografija, pomėgis fotografuoti vėl sugrįžo. Pagal išsilavinimą fizikos mokytojas, pagal darbus kompiuterininkas, o pagal hobį fotografuojantis žmogus, radau sau mėgstamą darbinę nišą – „Adobe Photoshop“ ir „Adobe Lightroom“  programų mokytojas, Adobe sertifikuotas instruktorius. Dalyvavimas Kauno Fotodraugijos veikloje leidžia susipažinti su kitais fotografais ir betarpiškai pažinti daugiau įvairių požiūrių į fotografiją. Fotografuoti galima viską ir visaip. Smagu, kad  šiandien tai gali kiekvienas. Kviečiu  peržvelgti šių metų mano fotografinį sumanymą.

Draugiškai
Rytis Umbrasas

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos