Kriminologijos festivalis „DEMISTIFY“

Pradžia: 2022-08-19 09:00
Pabaiga: 2022-08-21 18:00

DEMISTIFYBaimė būna tikra. Juoda. Slogi. Klykianti iš pragaro bedugnės, kur slepiasi tamsioji kiekvieno mūsų pusė. Kur laikom užveržę žvėries žiaurumą, pirmykščius potraukius naikinti ir nekęsti. Jie išsiraito naktų košmarais. Išsisklaido. Užmirštame. Bet temsta ir prietemoj vėl išnyra šmėkliškas siluetas, piktas ir nenugalimas – kiekvieno mūsų „tamsusis aš“.

Kriminologija yra apie visa tai. Apie žmones nusikalstančius ir apie žmones atleidžiančius. Apie širdgėlą ir malonę, apie pasmerkimą ir susitaikymą. Susitaikymą ne tik su pasauliu, bet ir su savimi. Blogio atpažinimą savyje, gėrio įtvirtinimą aplinkui. Mokslas gyvenimui.

Rugpjūčio 19-21 dienomis kviečiame į antrąjį kriminologijos festivalį DEMISTIFY. Jis vėl vyks Šilėnuose, Laumijos žemėje, kur susitinka Suvalkijos lygumos ir Dzūkijos miškai, kur tirpsta ribos tarp mitų ir realybės. Vietoje, kur laikas sustoja, o gal net pradeda eit atgal, kur įprasti dalykai paslapčių migloj tampa nepaprastais ir nepaaiškinamais. Kur ramų prieglobstį randa mūsų baimės ir viltys.

Lauksime Jūsų. Kartu nersime į naktį. O po to tamsa trauksis ir ateis geras švelnus ruduo.

Festivalio programą galima rasti čia: https://demistify.lt/programa-2022/

p.s. Bilietų į festivalį nereikės, bet gerai būtų, jei registruotumėtės, o gal ir prisidėtumėte (jei galite) prie festivalio kaštų kompensavimo. Registracijos forma yra čia: https://forms.gle/dAS7zXWKRCLEwJYx7, o Jūsų paramos festivaliui lauktume Lietuvos kriminologų asociacijos sąskaitoje LT147044060007580784 arba tam skirtose dėžutėse festivalio metu.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos