Ugniagesių gelbėtojų patiriamo streso ir socialinės informacijos apdorojimo ryšiai

Pradžia: 2023-03-06 15:00
Pabaiga: 2023-03-06 16:30

FOREST programos pristatymas kovo 6 dpng2023 m. kovo 6 d., 15 val. kviečiame į mokslinį seminarą „Ugniagesių gelbėtojų patiriamo streso ir socialinės informacijos apdorojimo ryšiai“. Paskaitą skaitys Psichologijos instituto doktorantė Miglė Vainalavičiūtė.

Paskaitoje bus apžvelgiami tyrimai analizuojantys ugniagesių gelbėtojų patiriamą stresą ir jo ryšius su socialinės informacijos apdorojimo ypatumais. Ugniagesių gelbėtojų atsakomybė apima ne tik priešgaisrinę prevenciją ir gaisrų gesinimą, bet ir reagavimą į kritinius įvykius, pagalbos teikimą asmenims, patyrusiems autoavarijas, stichines nelaimes. Ugniagesiai gelbėtojai dažnai turi veikti laiko trūkumo ir padidintos rizikos aplinkybėmis, o nuo jų gebėjimo tiksliai įvertinti įvykio aplinkybes ir priimti efektyvius sprendimus priklauso išgelbėtos gyvybės arba patirtos netektys. Atsižvelgiant į sudėtingas ugniagesių gelbėtojų darbo sąlygas ir jų darbo rezultatų reikšmę visuomenės saugumui, svarbu gilintis ne tik į darbo proceso aplinkybes, tačiau taip pat į reikšmingus psichologinius veiksnius. Gesinant gaisrą ar atliekant kitas gelbėjimo operacijas, ugniagesių gelbėtojų dėmesio sutelkimas, informacijos apdorojimas ir taikomos veiksmų strategijos gali kisti, o šie pokyčiai gali sietis su patiriamo streso ypatumais. Taigi, paskaitoje bus pristatomi užsienio autorių atlikti šios srities tyrimai bei pristatomas tyrimo projektas Lietuvoje.

Paskaita vyks 2023 m. kovo 6 d., 15 val., Vilniaus universitete, Filosofijos fakultete, 201 aud.

Prie paskaitos galite prisijungti ir nuotoliniu būdu, paspaudę žemiau esančią nuorodą:

Spustelėkite čia norėdami prisijungti prie susitikimo

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos