vilniaus universitetasŠ. m. gruodžio 1-2 dienomis vyks rinkimai į vieną pagrindinių Vilniaus universiteto valdymo organų – Tarybą. Su kandidatų į Tarybos narius sąrašais pagal mokslo ir studijų plėtros sritis bei kandidatų anketomis galima susipažinti čia.
Į VU Tarybą bus renkami 11 narių, 9 iš kurių rinks universiteto dėstytojai ir mokslo (meno) darbuotojai – 5 vidinius ir 4 išorinius narius, o likę 2 nariai bus išrinkti Studentų atstovybės nustatyta tvarka.

K a s    t u r i     r i n k i m ų    t e i s ę ?
Pagal VU statutą teisę rinkti universiteto valdymo (savivaldos) organus turi:

  • dėstytojai ir mokslo (meno) darbuotojai, dirbantys VU pagal neterminuotas darbo sutartis;
  • dėstytojai ir mokslo (meno) darbuotojai, ne trumpiau kaip 3 metus nepertraukiamai dirbantys VU pagal terminuotas darbo sutartis, ne mažesne kaip pusės etato dalimi.

Centrinės rinkimų komisijos patvirtintas rinkėjų sąrašas - čia.

K a i p   v y k s    r i n k i m a i ?
Kiekvienas rinkėjas gaus du biuletenius – vienas biuletenis bus skirtas balsuoti už vieną vidinį Tarybos narį (VU darbuotoją), o kitas biuletenis bus skirtas balsuoti už 4 išorinius Tarybos narius – viso kiekvienas rinkėjas balsuos už 5 kandidatus.
Vidinių Tarybos narių rinkimai.
Rinkdamas vieną vidinį Tarybos narį, kiekvienas rinkėjas balsuos už savo mokslinių interesų srities kandidatą. Kadangi Filosofijos fakultete dirba socialinių ir humanitarinių mokslų atstovai, socialinių mokslų atstovai vidinį Tarybos narį rinks iš Socialinių mokslų ir studijų plėtros srities kandidatų sąrašo, o humanitarinių mokslų atstovai – iš Humanitarinių mokslų ir studijų bei menų ir meno studijų plėtros srities kandidatų sąrašo.
Išorinių Tarybos narių rinkimai.
Rinkdamas keturis išorinius Tarybos narius, kiekvienas rinkėjas balsuos už vieną kandidatą kiekvienoje iš šių keturių sričių: Lituanistikos ir kultūros plėtra; Teisinės, politinės, socialinės, ūkio, finansų ir administravimo sistemų plėtra; Aukštųjų technologijų, susijusių su biomedicinos mokslais, plėtra; Aukštųjų technologijų, susijusių su fiziniais mokslais, plėtra.

R i n k i m ų    t v a r k a r a š t i s (informacija pagal aktualumą papildoma)

       Rinkimų kampanija (iki lapkričio 23 d. imtinai):

  • lapkričio 12 d. (trečiadienį), 16.30 val. VU Filologijos fakulteto 118 aud. (Universiteto g. 5) vyks susitikimas su išoriniais kandidatais; Skelbimas
  • lapkričio 13 d. (ketvirtadienį), 12.30 val. VU Komunikacijos fakulteto 214 aud. (Saulėtekio 9, I korp., 2 aukštas) vyks KF Politikos Komunikacijos klubo organizuojamas susitikimas su vidiniu ir išoriniais kandidatais; Skelbimas
  • lapkričio 17 d. (pirmadienį), 12.30 val. VU Filosofijos fakulteto 201 aud. (Universiteto g. 9/1) vyks susitikimas su vidiniu ir išoriniu kandidatais; Skelbimas
  • lapkričio 18 d. (antradienį), 15 val. VU Teatro salėje (Universiteto g. 3, III a.) vyks išorinių kandidatų į Tarybą prisistatymas ir diskusija.  Moderatorius − žurnalistas Edmundas Jakilaitis. Numatoma tiesioginė renginio transliacija internetu − žiūrėti čia;
  • lapkričio 19 d. (trečiadienį), 16 val. VU Teatro salėje vyks kandidatų į vidinius Tarybos narius Humanitarinių mokslų ir studijų bei menų ir meno studijų plėtros srityje vieši debatai; Skelbimas
  • lapkričio 20 d. (ketvirtadienį), 16 val. Gamtos mokslų fakulteto (M. K. Čiurlionio g. 21/27) Didžiojoje 214 aud. vyks susitikimas su vidiniais ir išoriniais kandidatais.

       Rinkimai:

  • lapkričio 24-25 dienomis vyks išankstinis balsavimas už vidinius ir išorinius Tarybos narius;
  • gruodžio 1-2 dienomis vidinių ir išorinių Tarybos narių  rinkimai.

K u r    v y k s    r i n k i m a i?
Rinkimai vyks Centrinės rinkimų komisijos patvirtintose kamieninių akademinių padalinių vietose. Visiems VU Filosofijos fakulteto darbuotojams – humanitarinių ir socialinių sričių atstovams – rinkimai organizuojami Filosofijos fakulteto (Universiteto g. 9/1, Vilnius) 108 kabinete (kartu su Lyčių studijų centru, Religijos studijų ir tyrimų centru bei Kultūros centru).

Filosofijos fakulteto su Lyčių studijų centru, Religijos studijų ir tyrimų centru bei Kultūros centru rinkimų komisijos sudėtis:

  • doc. Birutė Švedaitė-Sakalauskė – pirmininkė;
  • doc. Jonas Dagys;
  • Deividas Černauskas – studentų atstovas.

Kontaktinis asmuo:
Birutė Švedaitė-Sakalauskė
tel.: +370 616 00977
el. paštas:

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos