J. Dagys 2014Sveikiname doc. Joną Dagį, išrinktą geriausiu 2014 m. Filosofijos fakulteto dėstytoju.

Visi geriausi Vilniaus universiteto dėstytojai buvo pagerbti ir apdovanoti Rektoriaus premijomis gruodžio 16 d. vykusiame iškilmingame Vilniaus universiteto Senato posėdyje.

L. e. p. VU rektorius prof. habil. dr. Jūras Banys, sveikindamas juos, kalbėjo: „Džiugu, kad turime puikių dėstytojų, kuriuos vertina studentai, kurie meistriškai geba perteikti žinias, skatina domėjimąsi mokslu.“

Rektoriaus premijos už pasiekimus pedagoginėje veikloje skirtos šiems dėstytojams:

Teisės fakulteto profesoriui Armanui Abramavičiui;
Komunikacijos fakulteto profesorei Zenonai Onai Atkočiūnienei;
Medicinos fakulteto asistentui Robertui Badarui;
Filologijos fakulteto lektorei dr. Linarai Bartkuvienei;
Filosofijos fakulteto docentui Jonui Dagiui;
Istorijos fakulteto lektoriui Andriui Grodžiui;
Fizikos fakulteto lektoriui Maksim Ivanov;
Kauno humanitarinio fakulteto docentui Robertui Kudirkai;
Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto lektoriui dr. Vytautui Kuokščiui;
Chemijos fakulteto profesoriui Ričardui Makuškai;
Gamtos mokslų fakulteto profesoriui Gediminui Motuzai Matuzevičiui;
Matematikos ir informatikos fakulteto lektoriui Irmantui Radavičiui;
Užsienio kalbų instituto lektorei Hannah Shipman;
Ekonomikos fakulteto profesoriui Rimvydui Skyriui;
Orientalistikos centro lektoriui Vyčiui Vidūnui.

Šiemet akademinių kamieninių padalinių bendruomenės nariai pasiūlė 21 kandidatūrą išskirtiniams pedagoginiams pasiekimams įvertinti. Pateiktas paraiškas svarstė ir rekomendacijas rektoriui teikė sudaryta komisija.

Paraiškos svarstytos atsižvelgiant į Geriausių dėstytojų pripažinimo aprašo kriterijus: kandidatų metodinės veiklos tikslingumą, išradingumą, aktualios mokslinės veiklos, inovatyvių dėstymo ir vertinimo būdų pritaikymą studijų procese, aktyvumą studijų organizavimo veikloje. Buvo atsižvelgta ir į studentų apklausų apie kandidatų dėstomus dalykus rezultatus bei kitą papildomą informaciją, atskleidžiančią pedagoginės veiklos išskirtinumą.

Pasak šių metų Geriausių dėstytojų pripažinimo komisijos pirmininko prof. habil. dr. Alfredo Račkausko, geriausiems dėstytojams ne tik įteikiamos Rektoriaus premijos, bet ir sudaromos galimybės plačiau perteikti savo patirtį: „Ši tradicija labai prasminga ir atsakinga. Geriausi universiteto dėstytojai yra tarsi viso akademinio personalo vykdomų studijų „kalno viršūnė“. Į ją žiūri kolegos, kitų universitetų dėstytojai, abiturientai, jų tėvai. Net neabejoju, kad informacija apie geriausius universiteto dėstytojus daro įtaką vertinant studijų kokybę ir padeda apsispręsti ne vienam abiturientui. Norėtųsi, kad geriausių metų dėstytojų rinkimai būtų kiekvieno padalinio dėstytojus ir studentus vienijanti šventė“,– sakė prof. habil. dr. A. Račkauskas.

Informacijos šaltinis: portalas Vu Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos