2241858 orig2018 m. gruodžio 20 d. kviečiame į renginį „Rūpestis aplinka ir ekologinis pilietiškumas“. Renginys vyks Filosofijos fakulteto (Universiteto g. 9) 214 a., pradžia 15 val.

Vilnius, Kaunas ir kiti Lietuvos miestai jau pasipuošė Kalėdines eglutes, tačiau Kauno eglutės puošimas išryškino ekologinio sąmoningumo stoką, sprendžiant kuo ir kaip ją puošti: eglutę puošiančioms pusnims sunaudota 2,5 milijono plastikinių šiaudelių, kai tuo tarpu pasaulyje vis daugėja šalių, svarstančių plastikinių gaminių naudojimo mažinimo ir draudimo strategijas. Socialiniuose tinkluose bei internetinėje žiniasklaidoje pasirodė nemažai kritikos tokiam Kauno eglės puošimo būdui, nurodant, kad toks sprendimas neatliepia pasaulinių tendencijų, kai vis daugiau susirūpinama ekologija, aplinkos tarša ir mūsų atsakomybe. Kyla klausimas, kiek už aplinkos taršą ir ekologinę būklę atsakingos valstybių institucijos, pramonės įmonės bei didžiosios korporacijos, o kiek kiekvienas asmeniškai už savo daromą poveikį aplinkai?  Kiek mūsų vartojimo pasirinkimai lemia didėjančias pasaulio ekologines problemas, tokias kaip klimato kaita, plastiko tarša, bioįvairovės nykimas, cheminė vandens bei dirvožemio tarša? Kiek mes asmeniškai galime prisidėti prie ekologinių problemų mažinimo?

Kviečiame į renginį, kuriame bus pristatomas projektas „Rūpesčio aplinka praktikos Lietuvoje“, vykdytas 2017-2018 metais ir  finansuotas Lietuvos mokslo tarybos (GER-003/2017). Renginyje bus kalbama apie miesto daržus – pasaulinį fenomeną, kuris pas mus vis dar sunkiai leidžia šaknis, ir aplinkosauginę akciją „Darom“, žinomą kiekvienam Lietuvoje. Renginio dalyviai kels klausimą, ar rūpestis aplinka, besireiškiantis šioje praktikoje, gali būti esmine ekologinio pilietiškumo dalimi. Taip pat remiantis atliktu tyrimu, suformuluotos gairės Aplinkos ministerijai, kuriose siūloma atsižvelgti į ekologinio pilietiškumo svarbą ir jo skatinimą Lietuvoje. Su šiomis gairėmis galite susipažinti čia.

Kviečiame visus, kuriems aktualios aplinkosauginės temos, ateiti padiskutuoti apie rūpestį aplinka, ekologinės etikos idėjas ir aplinkosaugos politiką Lietuvoje.

Kontaktinis asmuo: Renata Bikauskaitė,

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos