Demistify 2022 virselis1

Rugpjūčio mėnesį, vasarai einant į pabaigą, kriminologijos katedros nariai, kartu su kolegomis ir visais besidominčiais kriminologija, jau antrus metus iš eilės susitiko kriminologų festivalyje DEMISTIFY.

Tarp žiogų svirpimo ir gandrų kalenimo Suvalkijos krašte girdėjosi ir audringų diskusijų aidai, juokas, gilūs bei nuoširdūs pokalbiai.

Festivalio sumanytojas doc. Algimantas Čepas suburia ne tik akademinę Filosofijos ir Teisės fakulteto bendruomenę, bet ir studentus, kurie gali neformalioje aplinkoje pabendrauti bei kurti ryšį su dėstytojais. Festivalio dalyviai galėjo sudalyvauti rytietiškoje gimnastikoje ir kriminologinėse meditacijose kartu su profesoriumi Aleksandru Dobryninu, „nenorminiame brunche“ su doc. Algimantu Čepu ir dr. Mindaugu Lankausku, kriminologinėje bulvėje su dr. Jolanta Aleknevičiene ir t. t.

Šių metų „Demistify“ festivalio tema buvo susijusi su vidinėmis baimėmis ir tamsiomis mūsų pusėmis: „ši tema buvo pasirinkta siekiant atskleisti, kad net įtampos atmosferoje didžiausios baimės ir drąsos glūdi viduje, problemos sprendžiamos ne bausmėmis ir kalėjimais, bet atsigręžiant į kiekvieno mūsų „aš““ - sako doc. Algimantas Čepas.

Kas planuojama kitais metais – vis dar paslaptis. Šio festivalio mistiškumas ir paslaptingumas niekada nedingsta ir šią aurą įmanoma patirti tik apsilankant bei praleidžiant bent vieną naktį po nuostabiu, žvaigždėtu, fakelais apšviestu festivalio dangumi.

Antrąjį kriminologijos festivalį „Demistify“ organizavo: Lietuvos kriminologų asociacija, Lietuvos socialinių mokslų centro Teisės institutasVU Filosofijos fakultetasVilniaus pažangių studijų institutas. Festivalio idėjos palaikytojai: Vidaus reikalų ministerija.

Festivalio akimirkos. Silvijos Sokolovaitės, dr. Sigitos Černevičiūtės ir prof. Aleksandro Dobrynino nuotraukos.

demistify nuotraukos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos