cropped photo 1551026920 2873d5b97c26Lapkričio 28-30 dienomis VU Filosofijos fakultete vyks Tarptautinė kritinės ir kultūrinės kriminologijos studentų žiemos bendrosios sesijos mokykla „Normalisation of Emergent Deviances: Re-Building the ‘Brave New World?“ (Common Session).

Dabartiniai socialiniai, ekonominiai ir politiniai sukrėtimai tapo rimtu iššūkiu esamai globalizacijos iliuzijai, kuri apima veiksmingą visuomenės problemų valdymą ir normalizavimą.

Šie sukrėtimai savo ruožtu skatina daugybę naujų tyrimų apie vykdomų nusikaltimų tendencijas, reaguojant į kintančias deviacijos ir socialinės kontrolės sąlygas. Be to, jie iš naujo atgaivina tradicinį klausimą: kas veikia ir kas neveikia šiuo nepaprastu laikotarpiu žvelgiant kriminologo akimis.

Šiuo metu stebime naujų normalumo formų kūrimą. Vyriausybės, korporacijos, piliečiai ir nusikalstamos organizacijos įteisina masinį e. stebėjimą, virtualų privatumo ir žmogaus elgesio komercializavimą, cinišką manipuliavimą tapatybėmis ir jų klastojimą, nuolatinį ginklavimąsi informacija ir katastrofišką socialinės ir gamtinės aplinkos naikinimą.

Ankstesnės distopinės naujojo pasaulio vizijos atgimsta ir tampa pavojingai įgyvendinamos. Dėl šios priežasties tradiciniai kriminologiniai svarstymai neturėtų užgožti fundamentalesnių klausimų: Ką galime pasimokyti iš šiuolaikiniame pasaulyje vykstančių pokyčių? Kokios mūsų saugumo, laisvės ir gerovės perspektyvos? Kokią moralinę, politinę ir socialinę kainą teks sumokėti už šį besiformuojantį valstybingumą?

Atsižvelgdami į šiuos klausimus, kviečiame žiemos bendros sesijos mokyklos Vilniuje dalyvius - kriminologijos doktorantūros ir magistrantūros studentus bei darbuotojus - diskutuoti ne tik tradicinėmis kriminologijos temomis sparčiai besikeičiančiose visuomenėse, bet ir dalytis įžvalgomis, idėjomis ir apmąstymais apie tai, ką reikia suvokti naujoje realybėje, atsižvelgiant į besikeičiantį normalumą, deviaciją ir pasipriešinimą.

Renginio programa

Data: Lapkričio 27-30 d.
Vieta: Vilniaus universitetas, Filosofijos fakultetas.

Jei turite klausimų - kreipkitės į:
Aušrą Pocienę () arba Jolantą Aleknevičienę ()

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos