bar gdbfe05ef3 1920Sausio 27 d. Lietuvos ir užsienio kriminologai susijungė į tarptautinę uždaromąją SHINE (Sexual Harassment in Nightlife Entertainment Spots: Mitigation and Prevention) projekto konferenciją vykusią nuotoliniu būdu.

„Seksualinio priekabiavimo prevencija ir kontrolė naktinio pasilinksminimo vietose“ tarptautinėje konferencijoje atsakymus į klausimus, kokia seksualinio priekabiavimo prevencija naktiniame miesto gyvenime būtų efektyvi?; kaip užtikrinti saugesnę aplinką?; kas galėtų tokios misijos imtis?; kokios yra gerosios užsienio praktikos?, aptarė doc. Algimantas Čepas (Vilniaus universitetas, NPLC), prof. Aleksandras Dobryninas (Vilniaus universitetas), dr. Aušra Pocienė (Vilniaus universitetas) kartu su dr. Katja Eman (Mariboro universitetas) ir Carla Napolano (Europos miestų saugumo forumas).

Apžvelgiant projekto metu Liublianos ir Vilniaus miestuose įvykdytų tyrimų rezultatus pastebėta, kad į seksualinio priekabiavimo naktinio pasilinksminimo vietose problemas dėmesys beveik neatkreipiamas ne tik teisėsaugos ar savivaldos institucijų, bet ir šios problemos neiškeliamos medijose, socialiniuose tinkluose. Seksualinio priekabiavimo naktinio pasilinksminimo vietose problematika yra atpažįstama ir žinoma, tačiau rimtesnių priemonių gerinti situaciją taip pat imamasi retai. Tokia uždarumo atmosfera sudaro sąlygas priekabiautojams likti nenubaustiems ir išvengti atsakomybės, o nukentėjusiesiems nesulaukti reikiamos pagalbos. Doc. Algimanto Čepo teigimu yra svarbu toliau kalbėti apie šią problemą ir nesitaikyti su egzistuojančiu seksualiniu priekabiavimu, skleidžiant ir imantis aiškesnių jam skirtų prevencijos žingsnių, kurie yra pristatomi naujai sukurtame informaciniame tinklalapyje www.nightlify.eu

Konferencija buvo organizuojama vykdant Europos Komisijos Teisingumo generalinio direktorato Europos Komisijos Piliečių, lygybės, teisių ir vertybių programos projektą SHINE.

Nuotraukos Silvijos Sokolovaitės.

SHINE

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos