seminaras copy2023 m. balandžio 20 d. fakultete įvyko nacionalinis mokslo seminaras, skirtas Lietuvos savižudybių prevencijos politikos formuotojams ir kitiems tema besidomintiems dalyviams.

Seminaras pritraukė daugiau nei 400 dalyvių. „„Nauja nuotrauka“: savižudybių problema šiandien“ seminare, akcentuojant savižudybių skaičiaus Lietuvoje mažėjimą, buvo diskutuojama ir siekiama atsakyti į klausimus: Ar galime tikėtis, kad šis mažėjimas tęsis toliau? Ar savižudybių rodiklių kritimas liečia visus – nuo jauno iki seno? Ar patikimi oficialūs savižudybių paplitimo duomenys? Ar yra specifinių veiksnių, susijusių su suicidiškumu Lietuvoje? Ar efektyvios taikomos prevencijos priemonės? Kas aktualiausia dabartiniame savižudybių prevencijos etape?

Nacionalinį mokslinį seminarą organizavo Vilniaus universiteto Suicidologijos tyrimų centras. Renginio pranešėjai – centro mokslo darbuotojai.

savizu

Projektą finansuoja Lietuvos mokslo taryba (LMTLT), sutarties Nr. S-MIP-21-33.

Image preview

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos