child g170bd86d9 1920

2023 m. gegužės 9-10 d. Leidene Olandijoje vyko paskutinis MOST (Prasmingas atvirasis mokymas: mokyklos ir bendruomenės sąveika) projekto susitikimas, kurio metu buvo aptarti projekto rezultatai, aktyviai diskutuojama apie atvirą mokymąsi, mokyklų bendruomenių projektų įtaką mokinių gebėjimams ir kompetencijoms, bendruomenės nariams, dalyvavusioms organizacijoms.

MOST projekto misija:

  • Sudaryti galimybes mokiniams, mokytojams ir bendruomenės nariams įgyvendinti mokslinius (aplinkosaugos) projektus (MBP).
  • Išsiaiškinti, kaip ir kokiomis aplinkybėmis gali būti įgyvendinami MBP.
  • Europos lygmeniu susieti įgytas patirtis, žinias ir dalyvius.


Per dvejus metus buvo atlikta beveik 600 mokyklos bendruomenės projektų visoje Europoje, apėmusių apie 80000 dalyvių (mokytojų, mokinių, bendruomenės narių), kurie nagrinėjo ir pateikė įvairių su ekologija susijusių problemų sprendimus:

MOST STAT

Didelis dėmesys buvo skiriamas atvirajam mokymuisi. Projekto eigoje sukurtas Europos atvirojo mokymosi tinklas (EOSnet) suteiks MOST dalyviams galimybę bendrauti ne tik projekto metu, bet ir po jo. EOSnet - tai interneto svetainė, skirta pristatyti MOST dalyvius ir jų istorijas bei teikti informaciją apie atvirąjį mokymąsi, jo poveikį ir galimybes. Kiekvienas gali prisijungti: https://icse.eu/eosnet/

most ppl

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos