Soc. forumas 05 30Šių metų gegužės 30 d. 16.00 val. Socionomų forumas kviečia į nacionalinį mokslo seminarą „Vyresnio amžiaus asmenų globos patirtys ir sprendimai neformalių globėjų gerovės kontekste Lietuvoje, Italijoje ir Japonijoje​“.

Globa šeimoje yra vyresnio amžiaus žmonių, jų šeimos narių ir socialinių politikų trokštama ilgalaikės globos forma. Visgi neturint tinkamai išvystytos socialinės paramos sistemos senstančio šeimos nario priežiūra pasižymi unikaliais iššūkiais, ypač kai globojamo žmogaus savarankiškumas mažėja. Taigi kodėl šeimos nariai imasi šios sudėtingos funkcijos ir kaip įveikia iškilusius sunkumus? Ką patiria vyresnio amžiaus žmonės, kai šeimos nariai negali jais pasirūpinti ir tenka persikelti į globos įstaigą? Į ką reikėtų atkreipti dėmesį vystant ilgalaikės vyresnio amžiaus žmonių globos sistemą Lietuvoje?

Podoktorantūros stažuotoja, mokslo darbuotoja, dr. Jūratė Charenkova pristatys Lietuvoje, Japonijoje ir Italijoje atliktą vyresnio amžiaus žmonių ir jų šeimos narių tyrimą ieškant atsakymų į šiuos klausimus. Seminarą moderuos prof. dr. Laimutė Žalimienė. 

Lauksime jūsų Vilniaus universitete, Filosofijos fakultete adr. Universiteto g. 9, 201 auditorijoje. Seminaras taip pat bus transliuojamas nuotoliniu būdu. Prisijunkite paspaudę šią nuorodą: http://bitly.ws/Ez5e

Renginio ID: 939 6240 0006
Slaptažodis: 705258

Projektas bendrai finansuotas iš Europos socialinio fondo lėšų (projekto Nr. 09.3.3-LMT-K-712-23-0192) pagal dotacijos sutartį su Lietuvos mokslo taryba (LMTLT).

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos