DZBaigėsi beveik dvi savaites Kinijoje vykusios studentų žaidynės. Čengdu mieste surengtoje universiadoje startavo dvi Vilniaus universiteto studentės – disko metikė Eglė Zarankaitė (Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas) ir trišuolininkė Diana Zagainova (Filosofijos fakultetas). Pastaroji šeštadienį vykusiame trišuolio rungties finale iškovojo 2-ąją vietą. E. Zarankaitė disko metimo rungtyje liko 11-oje vietoje.

Tai buvo trečiasis D. Zagainovos startas per septynias dienas. Antrąją vietą atletei pavyko užsitikrinti jau pirmuoju bandymu, nušokus 14,02 metro. Iš viso D. Zagainova turėjo keturis bandymus ir visi buvo įskaityti (14,02, 13,98, 13,89 ir 13,54 m).

Sportininkė prisipažino, kad tai buvo daugiausia pastangų pareikalavusi savaitė jos karjeroje. Visos trejos varžybos buvo ypač konkurencingos ir reikalavo kruopštaus pasiruošimo, o vietos klaidoms nebuvo.

„Šiuo laikotarpiu labai pasitikėjau savo treneriais, kurie, mano manymu, atliko stebuklingą darbą. Žemai lenkiuosi jiems“, – apie pasiruošimą startams sako 26-erių atletė.

Pasak D. Zagainovos, šeštadienį pasiektas rezultatas leido karjeroje žengti didelį žingsnį į priekį. „Kai Lietuvai iškovojau sidabro medalį, buvo tikriausiai pati jautriausia akimirka. Gavusi trispalvę ir su ja bėgdama garbės ratą aplink stadioną galvojau, kad būtent tai ir yra kiekvieno sportininko siekiamybė. Tuo momentu atsiperka visos įdėtos pastangos“, – džiaugiasi D. Zagainova.

Svarbiausią gyvenimo startą turėjo ir disko metikė E. Zarankaitė. 49,97 m. diską nusviedusi sportininkė liko 11-oje vietoje, bet iš Kinijos grįžta pasisėmusi teigiamų emocijų.

„Fantastiška atmosfera, didžiulis palaikymas iš tribūnų, žiūrovų šūksniai, džiaugsmo ir nusivylimo garsai tikrai paliko įspūdį. Organizatorių noras viską padaryti tobulai atsispindėjo kiekviename žingsnyje“, – sako E. Zarankaitė.

Nors jaudulys, klimatas ir techninės kliūtys sportininkei sutrukdė parodyti dar geresnį rezultatą, studentė džiaugiasi, kad turėjo progą atstovauti Lietuvai bei Vilniaus universitetui ir varžytis su geriausiomis pasaulio disko metikėmis studentėmis.

Liepos 28–30 d. Palangoje vyko Lietuvos lengvosios atletikos čempionatas, kuriame taip pat dalyvavo ir E. Zarankaitė (sidabro medalis), ir D. Zagainova (bronzos medalis).

Trišuolio finalo akimirkas galite pamatyti čia.

Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro informacija. Publikuota VU naujienose 2023-08-09

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos