Kalvarijos savivaldybe pasirase memoranduma su Vilniaus universitetuRugsėjo 8 d., penkerių metų laikotarpiui buvo sudarytas memorandumas tarp Kalvarijos savivaldybės, atstovaujamos mero Nerijaus Šidlausko, ir Vilniaus universiteto (VU) Filosofijos fakulteto, atstovaujamo Filosofijos fakulteto dekano prof. Jono Dagio.

Memorandumas sustiprins universiteto ir savivaldybės bendradarbiavimą

Filosofijos fakulteto dekanas džiaugiasi, kad pasirašytas memorandumas padės stiprinti Kalvarijos savivaldybės ir VU  Filosofijos fakulteto bendradarbiavimą. Fakulteto mokslininkai teiks rekomendacijas ir konsultacijas sprendžiant nusikaltimų prevencijos problemas savivaldybėje, tuo tarpu savivaldybė teiks pagalbą Fakulteto mokslininkų vykdomiems tyrimų projektams.

„Kartais pastebime kalbas, kad universitete vykdomi moksliniai tyrimai taip ir lieka akademiniuose koridoriuose ir nepasiekia tiesioginių adresatų. Šiuo memorandumu ir siekiama, kad takoskyra tarp universiteto mokslininkų ir Kalvarijos savivaldybės bendruomenių sumažėtų. Pirmiausia padėsime spręsti nusikaltimų prevencijos problemas, kadangi Filosofijos fakultetas turi didelį įdirbį kriminologijos srityje, todėl juo dalinamės ne tik su kriminologijos studentais, ko pavyzdys yra memorandumas su Kalvarijos savivaldybe.“ – mintimis dalijasi prof. Jonas Dagys.

Mokslu grįstos nusikaltimų prevencijos iniciatyvos

Memorandumas numato, kad VU Filosofijos fakulteto mokslininkai teiks pagalbą kuriant ir įgyvendinant savivaldybės nusikaltimų prevencijos iniciatyvas.

„2023 m. sausio – gegužės mėn. Kalvarijos savivaldybėje užregistruota 164 nusikalstamos veikos, nors skaičius gali pasirodyti nedidelis, tačiau tai kelią nerimą. Todėl universiteto mokslininkų įsitraukimas į mokslu ir tarptautine patirtimi grįstų prevencinių iniciatyvų kūrimą, gali pagelbėti savivaldybei padėti šį skaičių dar labiau sumažinti.“ – teigia Filosofijos fakulteto Kriminologijos katedros docentas Algimantas Čepas.

Memorandumo pasirašyme taip pat dalyvavo Marijampolės apskrities VPK viršininkas Harimantas Poškevičius, Kalvarijos PK viršininkas Marius Miesčionaitis, VU Filosofijos fakulteto Kriminologijos katedros docentas Algimantas Čepas.

Parengta pagal Kalvarijos savivaldybės informaciją.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos