A7408987Pradedant naujuosius mokslo metus neretam studentui reikia iš naujo atrasti vidinę motyvaciją siekti pasirinkto profesinio kelio. Šio semestro pradžioje socialinės politikos studentai šio įkvėpimo sėmėsi susitikus su LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM) vadove, ministre Monika Navickiene, o taip pat šioje ministerijoje dirbančiais socialinės studijų politikos programos alumnais.

Susitikimo metu ministre pasidalino su studentais savo įžvalgomis ir vizija, kalbant apie socialinės politikos kryptį ir prioritetus Lietuvoje, pateikė įkvepiančių darbo šioje kadencijoje pavyzdžių, aptarė būsimus darbus ir iššūkius. Ypatingas dėmesys buvo skirtas socialinės politikos srities tarpdiscipliniškumui, būtinybei šioje srityje veikti profesionalams, kurie supranta skirtingų socialinės politikos sričių (socialinės apsaugos, užimtumo, švietimo, sveikatos, šeimos politikos, migracijos ir kt.) veikimo principus ir tarpusavio sąsajas. Ministrė Monika Navickienė yra baigusi filosofijos krypties studijas VU Filosofijos fakultete, kuriame šiuo metu ir yra vykdoma socialinės politikos studijų programa.

Nors socialinės politikos programa Lietuvoje yra įgyvendinama tik dešimtmetį, LR SADM sėkmingai dirba nemažai programos alumnų, įvairiuose skyriuose ir pozicijose. Ankstesnėje kadencijoje pirmosios socialinės politikos studijų programos laidos alumnas Liutauras Vičkačka užėmė ministro patarėjo postą. Šį kartą susitikime dalyvavo alumnės iš SADM Strateginių sprendimų paramos grupės: grupės vadovė Ugnė Užgalė ir patarėja strateginės analizės bei prognozavimo klausimais Vitalija Gabnytė. Jos pabrėžė neabejotiną įrodymais ir duomenimis grįstos politikos formavimo svarbą, paskatino studentus plėtoti bendrąsias kompetencijas, atskirų socialinės politikos sričių žinias, bet ir investuoti į analitinius įgūdžius.

Nuo šių metų atsiranda vis daugiau galimybių labiau individualizuoti studijas, standartinę programą papildyti individualiaisiais dalykais. Kitų specialybių studentai taip pat galės pasirinkti ne tik paskirus socialinės politikos programos dalykus, bet ir gretutines šios krypties studijas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos