Kvietimas Jaunųjų Kriminologų Konferencija 2024

Ar domitės nusikaltimais, deviacijomis, baudžiamojo teisingumo sistema ar socialine kontrole? Ar atlikote šiomis temomis tyrimų? Tuomet maloniai kviečiame skaityti pranešimus 4–oje mokslinėje jaunųjų kriminologų konferencijoje! Konferencija vyks gyvai 2024 m. gegužės 17 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete (Universiteto g. 9, Vilnius). Renginio tikslas – kartu susipažinti su įvairiomis kriminologinių tyrimų kryptimis, skatinti mokslines diskusijas, puoselėti ryšius tarp disciplinų.

Kas gali dalyvauti? Kriminologijos ir kitų disciplinų bakalaurantai bei magistrantai.

Ką galima pristatyti? Savo kursinių, baigiamųjų darbų rezultatus (taip pat ir tuos, kuriuos šiuo metu rašote), atliekamus mokslinius tyrimus, kitus darbus kriminologinėmis temomis. Tinka viskas, kas susiję su nusikaltimais, socialinėmis deviacijomis, baudžiamojo teisingumo institucijomis, teisėsaugos veikla, socialinėmis normomis ir socialine kontrole bei įvairiais socialiniais šių reiškinių aspektais. Laukiame ir individualių, ir komandinių pristatymų.

Kaip sudalyvauti? Parengti 150–200 žodžių pranešimo santrauką lietuvių kalba ir iki 2024 m. balandžio 26 d. išsiųsti adresu

Ką nurodyti santraukoje? Pradžioje nurodykite visų pranešimo autorių vardą, pavardę, universitetą, fakultetą, studijų programą, kursą, el. pašto adresą ir pranešimo pavadinimą. Santraukoje keliais sakiniais apibūdinkite tiriamą problemą (teorinę arba empirinę), naudojamas teorijas, jeigu yra – tyrimo metodiką, potencialius arba jau gautus rezultatus.

Iki gegužės 3 d. pranešime apie atrankos rezultatus ir paskelbsime programą. Po renginio dalyvavusieji su pranešimais gaus pažymėjimus.

Turite klausimų? Į juos visus atsakys:

Konferenciją organizuoja Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto Sociologijos ir socialinio darbo instituto Kriminologijos katedra.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos