imagination labGruodžio 17-19 d. Vilniuje rengiamose vaizduotės laboratorijose „Imagine agente“ lankysis žinomas prancūzų menininkas Aurélienas Froment. Vaizdų prasmės pokytį vizualumo epochoje tyrinėjantis kūrėjas Šiuolaikiniame meno centre Vilniuje pristatys savo filmus bei dalyvaus Prancūzų institute surengtoje diskusijoje su filosofu Kristupu Saboliumi. Renginio plaktas bei programa - parsisiųsti.

Aurélienas Froment savo kūryboje derina naująsias technologijas ir seniausias atminties technikas. Viniuje bus rodomas ir į 2013 m. Venecijos bienalės pagrindinę programą „Enciklopediniai rūmai“ įtrauktas jo videodarbas „Camillo idėja“, iš naujo intepretuojantis Renesanso filosofo Giulio Camillo sumanymą sukurti tobulą žinojimą užtikrinantį „Atminties teatrą“.

Venecijos bienalės pagrindinės parodos kuratorius Massimiliano Gioni yra pažymėjęs, kad šiame Froment‘o kūrinyje matomas siekis iš naujo įsisąmoninti vaizdo vertę vaizdų pertekliaus epochoje, kuriame prisiminimas perkeliamas į interneto algoritmus, o šiandienos Camillo įkūnyja tokie personažai kaip Julianas Assange’as arba Billas Gates’as.

Froment dalyvaus ir Vilniaus universitete rengiamuose praktiniuose „Imagine agente“ užsiėmimuose bei diskusijose, kuriose bus pristatomos įvairios vaizduotės sampratos šiuolaikiniame mene, kine, šokyje ir teatre.

Gyvai pasirodysiančių menininkų Anetos Rostkowskos, Karolinos Žernytės, Audriaus Mickevičiaus, Julijono Urbono pratikos bus gretinamos su Myriam Lefkowitz, Joshua Oppenheimerio, Pierre‘o Huyghe‘o Raimundo Malašausko, Marcoso Lutyenso, Joriso Lacoste‘o, Catherine‘os Contour, Carloso Reygadaso bei Apichatpongo Weerasethakulo realybę ir fikciją susiejančiomis meninėmis koncepcijomis.

Tris dienas trunksiančios vaizduotės laboratorijos yra Lietuvos mokslo tarybos remiamo ir Vilniaus universitete filosofo Kristupo Saboliaus vykdydo tyrimo apie naująsias vaizduotės pratikas šiuolaikiniame mene baigiamasis renginys.

Daugiau informacijos:
Kristupas Sabolius
tel.: +37068633244
el. paštas:
Registracija į laboratorijų renginius:
 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos