rektoriaus skeptrasKovo 2 dieną, pirmadienį, 13 val. Tarybos salėje įvyks Tarybos posėdis, kuriame kandidatai (žr. kandidatų sąrašą) eiti Vilniaus universiteto rektoriaus pareigas prisistatys Tarybai. Kiekvienas kandidatas turės trumpai pristatyti savo veiklos programą ir išsamiai atsakyti į šiuos penkis Tarybos parengtus klausimus:

  1. Apibūdinkite Vilniaus universiteto atsakomybę ir atskaitomybę Lietuvos visuomenei.
  2. Atskleiskite savo požiūrį į vadybos principų taikymą universitete. Kokiais iš jų pats vadovausitės ir kokias konkrečias priemones naudosite, siekdamas sutelkti universiteto bendruomenę ir kitus išteklius Vilniaus universiteto strateginiame plane iškeltiems uždaviniams įgyvendinti?
  3. Kaip vertinate dabartinę Vilniaus universiteto personalo politiką (darbo užmokesčio sistemą, atranką, karjeros praktiką ir kita) ir kodėl? Kokius sprendimus priimsite/siūlysite priimti artimiausiu metu, siekdamas bendruomenės motyvacijos įgyvendinti strateginius Vilniaus universiteto tikslus?
  4. Kurį aukštąsias mokyklas vertinantį reitingą laikote patikimiausiu ir kodėl? Kurioje jo vietoje matote Vilniaus universitetą Jūsų rektoriaus kadencijos pabaigoje? Įvardykite priemones, kurias įgyvendinęs tikitės tai pasiekti.
  5. Įvardykite pagrindinius darbus, kuriuos atliksite per savo kadenciją, idant po penkerių metų kiekvienas Vilniaus universiteto alumnas drąsiai ir nuoširdžiai rekomenduotų Vilniaus universitetą draugui ar artimajam, svarstančiam ir galinčiam rinktis, kur studijuoti.

Kviečiame renginį tiesiogiai žiūrėti internetu.

2015 m. kovo 4 d., trečiadienį Universiteto Teatro salėje  (Universiteto g. 3, Vilniuje) įvyks kandidatų į Vilniaus universiteto Rektorius prisistatymas Universiteto bendruomenei (kandidatų debatai).

2015 m. kovo 5 d., ketvirtadienį, 9.00 val. Universiteto centriniuose rūmuose (Universiteto g. 3, Vilniuje) įvyks antrasis Tarybos posėdžis, skirtas pretendentų, įregistruotų kandidatais į Vilniaus universiteto Rektorius, prisistatymui Tarybai.

Išsamesnė informacija apie viešą konkursą pateikiama čia, o taip pat elektroniniu paštu arba tel. (8 5) 268 7063.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos