output qNEuCIBalandžio 28 d. nuo 10 iki 18 val. jungiamuosiuose rūmuose (Saulėtekio al. 9) šurmuliuos smagus renginys studentams „Mainai veža – važiuok kartu“. Jo metu Tarptautinių programų ir ryšių skyriaus bei Studijų direkcijos atstovai pristatys vykdomas mainų programas, reikalavimus jų dalyviams, o studentai dalysis asmenine mainų patirtimi.

Jau vakar tiek mūsų, tiek iš užsienio atvykę mainų studentai, pasiryžę papasakoti savo studijų, praktikos ir gyvenimo užsienyje įspūdžius, diskutavo, kaip nustebinti renginio lankytojus smagiomis pramogomis, dalijosi patirtimi, kokius didžiausius iššūkius teko įveikti studijuojant vienoje ar kitoje šalyje, kaip įgyta patirtis padėjo nugalėti buvusias baimes, pasitikėjimo savimi barjerus, įgauti naujų žinių.

Renginyje „Mainai veža – važiuok kartu“ svečiuosis šių metų „Youth2Youth“ (liet. Jaunimas jaunimui) pasaulinės konferencijos Vilniuje pagrindinis pranešėjas ir TED inicijuojamų renginių dalyvis Jonathanas Fritzleris. Energingasis havajietis skaitys pranešimą, kaip universitete atliekamus projektus ir rašto darbus paversti bendruomeninėmis iniciatyvomis ar panaudoti kuriant organizacijas ir pradedant verslą, užuot po atsiskaitymo savo projektą palikus tūnoti kompiuterio failų labirintuose.

Kasmet VU studijuoti ir atlikti praktikos užsienyje išsiunčia daugiau nei 700 mainų studentų, pasiūlęs galimybę rinktis universitetą partnerį bet kuriame žemyne. O jei studentui kyla klausimų, ar verta pastudijuoti ar atlikti praktiką svečioje šalyje, įtikinamus argumentus pateikia Europos Komisijos atliktas tyrimas. Jo duomenimis, net 64 proc. apklaustų darbdavių teigiamai vertina studijų patirtį užsienyje. Tiek pat jų teigia, kad tokie studentai gauna atsakingesnes pareigas. Net 92 proc. darbdavių labiausiai vertina smalsius, tolerantiškus, pasitikinčius savimi ir iškilusias problemas gebančius spręsti darbuotojus. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad studentai, dalyvavę ERASMUS mainų programoje, šiomis savybėmis pasižymi 42 proc. labiau nei programoje nedalyvavusieji. Nors šūkis „Mainai veža – važiuok kartu“ skamba gal kiek valiūkiškai, akivaizdu, kad patirtis užsienio universitetuose ar įmonėse gali tapti aukštesne pavara sėkmingos karjeros link.

Kviečiame visus ketinančius išvykti ir jau paragavusius mainų duonos studentus apsilankyti renginyje „Mainai veža – važiuok kartu“. Išsamesnę informaciją galite rasti čia.

Informacijos šaltinis: portalas VU Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos