VU studentaiVilniaus universitete centralizuotai vykdomų pirmosios ir antrosios studijų pakopų studentų apklausų apie semestro studijas rezultatai skelbiami VU vidiniame tinklalapyje (intranete) Studijų direkcijos skiltyje „Grįžtamasis ryšys“.

Naujausioje vykdytoje apklausoje apie 2014-2015 m. m. rudens semestro studijas savo nuomonę išsakė 11200 studentų, tai sudaro 67,4 proc. visų rudens semestre studijavusių.

Didžioji dalis apklausoje dalyvavusiųjų studentų buvo patenkinti rudens semestro studijomis, tuo tarpu nepatenkintas arba visiškai nepatenkintas tebuvo vienas iš dešimties studentų. Trys ketvirtadaliai visų studentų, atsižvelgę į studijų patirtį universitete, savo studijų programą rekomenduotų būsimiems stojantiesiems.

Visgi studentai tobulinant studijas rekomenduojama teikti daugiau kūrybiškumą skatinančių ir praktinius gebėjimus ugdančių užduočių, naudoti studijų metodus, kuriančius aktyvesnį studentų įsitraukimą į užsiėmimus, užtikrinti dalykų turinio nesikartojimą skirtinguose studijų dalykuose ir skirtingose studijų pakopose. Taip pat teikti išsamų grįžtamąjį ryšį studentams apie jų savarankiškai atliktas užduotis, pasiekimų vertinimo tarpinius ir galutinius rezultatus, išsamiau paaiškinti studentams studijuojant skirtingus dalykus įgyjamų žinių ir ugdomų gebėjimų sąryšį ir svarbą greta bendrųjų studijų programos tikslų ir siekinių ir kita.

Pagal padalinius ir studijų programas rengiamos detalios ataskaitos skirtos sudaryti galimybes studijų programos komiteto nariams tobulinti studijų programas atsižvelgiant į pagrįstus studentų lūkesčius dėl studijų kokybės (žr. VU Studijų programų reglamentas, Studijų programos komiteto nuostatai (skelbiami vidiniame VU tinklalapyje skiltyje „Senato dokumentai“), taip pat naudotis apklausų rezultatais rengiant savianalizę išoriniam studijų programų vertinimui.

Taip pat atkreipiame dėmesį, kad centralizuotai vykdomų studentų apklausų apie atskirus semestre studijuotus dalykus apibendrinti rezultatai pateikiami dalyką dėsčiusiam dėstytojui ir studijų programos komiteto pirmininkui Universiteto Informacinės sistemos skiltyje „Apklausos“. 

Kviečiame susipažinti su šios apklausos detaliais rezultatais ir išsamiais studentų komentarais. Taip pat maloniai prašome studentams priminti pasibaigus pavasario semestro studijoms jungtis prie Universiteto informacinės sistemos ir joje anonimiškai išreikšti savo nuomonę apie pavasario semestre studijuotus dalykus ir bendrą pasitenkinimą semestro studijomis.

Kilus klausimų ar turint pasiūlymų, maloniai kviečiame kreiptis el. p.  arba tel. 2687196.

VU Studijų direkcijos informacija

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos