2015 m. liepos 8 d. seminaro metu prof. Rūta Petrauskaitė pristatė Lietuvos mokslo tarybos planus 2016 metų pradžioje patvirtinti atvirosios prieigos nuostatas.

Mokslo bendruomenė ir mokslo politikoje dalyvaujančių valstybės institucijų atstovai 2015 m. liepos 8 d. buvo kviečiami į Lietuvos mokslo tarybos organizuotą seminarą „Atvirosios prieigos prie mokslo rezultatų politika Lietuvoje: dabartis ir siekiniai“. Renginyje buvo diskutuojama apie atvirosios prieigos prie mokslo publikacijų ir duomenų politikos formavimą Lietuvoje.

Diskusijoje dalyvavo bei pranešimus skaitė organizacijos „Mokslo Europa“ (angl. Science Europe) Mokslinių tyrimų duomenų darbo grupės pirmininkas Dr. Hans Pfeiffenberger, projekto PASTEUR4OA atstovė Rytų Europos regione bei pasaulinio bibliotekų elektroninės informacijos tinklo „eIFL.net“ kuratorė atvirosios prieigos klausimais Iryna Kuchma ir Lietuvos mokslo tarybos Humanitarinių ir socialinių mokslų komiteto pirmininkė prof. Rūta Petrauskaitė. Buvo aptarti klausimai dėl mokslo atvirumo bei vieningos atvirosios prieigos politikos poreikio Europos mastu, pasidalinta patirtimi dėl priimtų atvirosios prieigos nuostatų efektyvumo ir pan. Taip pat seminare buvo pristatyti Lietuvos mokslo tarybos planai paskelbti Lietuvos mokslo tarybos atvirosios prieigos nuostatas. Kaip teigė prof. Rūta Petrauskaitė, pradinį dokumento variantą tikimasi paruošti iki 2015 m. lapkričio mėn., o patvirtinti iki 2016 m. vasario mėn. Tad kviečiama sekti naujienas ir aktyviai dalyvauti organizuojamose diskusijose.

Naujieną pateikė: VU bibliotekos Mokslinės informacijos duomenų skyrius

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos