Sutartis statistikos departamentas 150921 008Š. m. rugsėjo 21 d. Vilniaus universitetas pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Lietuvos statistikos departamentu. Sutarties pasirašymo ceremonijoje dalyvavo Ekonomikos, Filosofijos, Matematikos ir informatikos fakultetų atstovai. Su šiais VU padaliniais ir bus plėtojamas bendradarbiavimas.

Sutartis numato bendradarbiauti mokslo, švietimo ir socialinės partnerystės srityse: rengti ir vykdyti bendrus mokslinius tyrimus, projektus, organizuoti VU studentų praktiką, bendras mokslines-praktines konferencijas ir seminarus.

„Lietuvos statistikos departamentui išties didžiulė garbė pasirašyti tokią sutartį su pačia seniausia ir žymiausia Lietuvos aukštąja mokykla. Bendradarbiaujame labai daug: pas mus per metus nuo penkių iki dešimties studentų atlieka praktiką. Labai džiugu, kad iš visų mūsų 570 darbuotojų beveik pusė baigę Vilniaus universitetą. Viliamės, kad ši sutartis leis dar aktyviau bendradarbiauti. Iš studentų tikimės pagalbos testuojant klausimynus, nes jaunoji karta labai įžvalgi“, – sakė Lietuvos statistikos departamento generalinė direktorė Vilija Lapėnienė.

Filosofijos fakultetas irgi džiaugiasi įgijęs stiprų partnerį. „Mums reikia tokio partnerio kaip jūs, kad kartu bendradarbiautume, padėtume vieni kitiems. Tikimės, kad padėsite įeiti į SHARE (tarptautinė Europos sveikatos, senėjimo ir išėjimo į pensiją mokslinių tyrimų infrastruktūra). Manome, kad ši partnerystė padės tapti visaverčiais SHARE nariais“, – teigė Filosofijos fakulteto dekanas prof. Arūnas Poviliūnas.

Lietuvos statistikos departamentas įsteigtas 1990 m. Jis dalyvauja formuojant valstybės politiką finansų ministrui priskirtoje statistikos valdymo srityje, ją įgyvendina ir koordinuoja šalies oficialiosios statistikos rengimą. Lietuvos statistikos departamentas renka, apdoroja, analizuoja statistinius duomenis ir skelbia statistinę informaciją apie šalies ekonominius, socialinius, demografinius ir aplinkos pokyčius šalies ir regionų lygmeniu. Statistinė informacija, parengta pagal Oficialiosios statistikos darbų programą, yra prieinama ir nemokamai teikiama visiems besidomintiems šalies ekonomikos ir visuomenės raida.

Akimirkos iš apdovanojimo ceremonijos

Informacijos šaltinis: VU Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos