varpine archyvasŠiandien, spalio 21 d., antrą kartą paskelbtame  Kylančios Europos ir Centrinės Azijos universitetų reitinge (QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia, EECA) Vilniaus universitetas (VU) pakilo per 13 pozicijų ir užėmė 19 vietą.

„Džiaugiuosi, kad Vilniaus universitetas išlaiko stiprias lyderio pozicijas Lietuvoje ir smarkiai šoktelėjo į viršų šiame reitinge, tačiau mūsų pagrindinis tikslas yra lygiuotis į pasaulio geriausius universitetus ir kilti pasauliniame, o ne tik regioniniame QS reitinge. Tą VU sėkmingai ir daro pastaruosius dvejus metus“, – sakė VU rektorius prof. Artūras Žukauskas.

EECA reitinge buvo vertinami Rytų ir Vidurio Europos bei Centrinės Azijos šalių universitetai. Šiam reitingui sudaryti naudojami tie patys duomenys, kaip ir rengiant pasaulinį universitetų QS reitingą, tačiau pakeičiami rodiklių svoriai, taip pat įvedami nauji rodikliai, tokie kaip akademikų, turinčių daktaro laipsnį, skaičius, universiteto matomumas internete, mokslinių darbų citavimo dažnis. Atskirose reitingo kategorijose VU daugiausia balų pelnė už tarptautinį akademinį pripažinimą, reputaciją tarp darbdavių ir publikacijų citavimo dažnį.

„QS World University Rankings“ rezultatai sudaromi vertinant akademinę reputaciją, reputaciją tarp darbdavių, santykį tarp studentų ir dėstytojų, citavimo indeksą, užsienio dėstytojų dalį ir užsienio studentų skaičių. Šių metų rudenį skelbtame pasaulio universitetų reitinge VU pateko tarp 501–550 stipriausių aukštųjų mokyklų.

Informacijos šaltinis – VU Naujienos

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos