smmSveikiname VU Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos katedros docentę, Vilniaus universiteto Pedagogikos centro vedėją dr. Sigitą Girdzijauskienę, tapusią Bendrojo ugdymo tarybos nare, ir linkime sklandaus ir prasmingo darbo. Su pilna Bendrojo ugdymo tarybos sudėtimi galima susipažinti čia.

Bendrojo ugdymo taryba – Švietimo ir mokslo ministerijos patariamoji, kolegiali specialistų grupė. Tarybos nariai ministerijos vadovybei teikia rekomendacijas dėl valstybinės bendrojo ugdymo strategijos ir politikos formavimo, svarsto bendrojo ugdymo turinį ir procesą reglamentuojančių dokumentų projektus ir kt. Taryba inicijuoja modelių, dokumentų projektų kūrimą, vertina ekspertų komisijų darbą, aprobuoja aprūpinimo bendrojo lavinimo vadovėliais principines nuostatas ir teikia siūlymus dėl aprūpinimo tvarkos bei kt.

Bendrojo ugdymo tarybą sudaro pripažinti ir patyrę švietimo ekspertai, praktikai, visuomeninių organizacijų atstovai. Į jos sudėtį įeina ministerijos, mokinių tėvų, dėstytojų, mokslininkų, mokyklų vadovų, savivaldybių, kitų organizacijų, Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos atstovai. Tarybos kadencija – dveji metai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos