Albinas BagdonasJūsų dėmesiui pristatome VU Filosofijos fakulteto Bendrosios psichologijos katedros profesoriaus Albino Bagdono naujausius tekstus, gvildenančius žmogaus ir jo proto prigimties, tautos deintelektualizacijos ir proto skurdo padarinių (tokių kaip turtinė nelygybė), valstybės valdymo ir universitetų vaidmens visuomenėje bei jų pertvarkos klausimus:

"Kraštutinio liberalizmo visuomenėje (iš tikro tokioje ir gyvename) galioja savanos principas: gudresnis pasiima daugiau, mažiau gudrus – mažiau. (...) Tačiau jau akmens amžiuje į žmogaus elgesio (vadinasi, ir proto) mechanizmą buvo įkomponuota ir egoizmui priešinga tendencija – altruizmas – pagelbėti gentainiui ar kitam žmogui. Disbalansas tarp egoistinių ir altruistinių tendencijų akivaizdus: Lietuvoje nelygybė (pvz., Gini koeficientas ar kvantinis nelygybės rodiklis) viena didžiausių ne tik Europoje, bet ir pasaulyje", – teigia prof. A. Bagdonas.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos