Rimantas Želvys2018 m. rugsėjo 25 d. 17.30 val. kviečiame į Consilium Educationis seminarą „Universitetas kaip vieningos švietimo sistemos dalis", kuriame pranešimą skaitys Vilniaus universiteto profesorius habil. dr. Rimantas Želvys. Seminaras organizuojamas bendradarbiaujant su Švietimo ateities forumu.

Seminaras vyks Vilniaus universiteto Filosofijos fakulteto 201 aud. (Universiteto g.  9, Vilnius). Skelbimas

Šį kartą diskutuosime apie tai, kokia universitetų vieta švietimo ir aukštojo mokslo sistemoje, dėmesį skiriant universiteto misijos ir priėmimo į universitetus klausimų aptarimui.

Švietimo reformos iniciatoriai nuolat pabrėžia, kad universitetai turi tenkinti darbo rinkos poreikius. Tačiau, jei vyraujančia universitetų misija tampa specialistų rengimas, universitetas pagal savo veiklos pobūdį pasidaro artimesnis profesinio rengimo sistemai ir iš dalies dubliuoja kolegijų funkcijas. Taip pat švietimo politikai abejoja nacionalinių brandos egzaminų tikslingumu, todėl tampa neaišku kaip transformuosis perėjimo iš vidurinio į aukštąjį mokslą etapas. Dar daugiau klausimų ir diskusijų kelia prasidėjęs skirtingų profilių universitetų jungimas. Galiausiai diskutuotinas universitetų veiklos rezultatas: ar tai turėtų būti mokslo pasiekimai, ar absolventų įsidarbinamumas, ar veiklos pelningumas.

Seminarų Consilium Educationis ciklo tikslas – diskusijos, o ne bendrinimai, ne nuomonių „primetimas“, o jų išsakymas ir kiekvieno problemą gvildenančio dalyvio skatinimas mąstyti įvairiais žiūros kampais.

Seminarų rengėja ir vedėja – VU Ugdymo mokslų instituto profesorė habil. dr. Vilija Targamadzė.
Kviečiame dalyvauti.

Renginio prieiga VU Filosofijos fakulteto Facebook paskyroje

Kontaktinis asmuo: Rūta Bružienė, VU Filosofijos fakulteto Ugdymo mokslų instituto administratorė, +370 5 268 7099,

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos