shutterstock766239871 paid sm2018 m. rugsėjo 27-29 d. Vilniaus universiteto Filosofijos fakultete vyks erdvės ir laiko temai skirta tarptautinė ir tarpdalykinė konferencija „Laikas ir erdvė: tarpdalykinė prieiga“ (angl. “Space and Time: An Interdisciplinary Approach”). Konferencijos vyks anglų kalba.

Konferencijos metu Lietuvos ir užsienio mokslininkai nagrinės erdvės ir laiko temą iš fizikos, istorijos, meno, filosofijos – logikos, fenomenologijos, analitinės ir mokslo filosofijos – bei kitų perspektyvų. Antrus metus vykstančios konferencijos tikslas – skatinti tarpdalykinius erdvės ir laiko tyrimus, inicijuoti įvairių sričių mokslininkų tarptautinį bendradarbiavimą bei ieškoti bendrų sąlyčio taškų tarp skirtingų disciplinų erdvės ir laiko tematikoje. Konferencijos programa.

Konferencija sulaukė didelio tarptautinio mokslininkų susidomėjimo. Šių metų konferencijoje dalyvaus įvairių sričių specialistai bei jaunieji tyrėjai iš 11 šalių, kurie analizuos ritmikos ir tempo, temporalinės egzistencijos, laiko kalboje, kauzalumo, tapatybės, erdvėlaikio, laiko lėtėjimo, kelionių laike bei erdvės susitraukimo, iškreiptumo ir daugelį kitų klausimų.

Kontaktinis asmuo: Kristina Rinkevičienė, VU Filosofijos instituto administratorė, , +370 5 2667617.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos