Indian dance performance2018 m. spalio 2 d. 17.10 val. kviečiame į Indijos šokių spektaklį „Bharata Natyam“, kurį atliks Berklee muzikos koledžo profesorė Rekha Menon.

Renginys vyks Vilniaus universiteto Teatro salėje (Universiteto g. 3, Vilnius). Įėjimas laisvas, renginio kalba – anglų.

Prof. R. Menon parodys ir pristatys Bharata Natyam šokių tradiciją, kuri yra viena iš garsiausių klasikinių pietų Indijos šokių formų. Bharata Natyam susideda iš nritta, nritya ir natya derinio. Nritta reiškia gryną šokio formą, apimančią pėdų ir galūnių, kaklo ir galvos judesius. Nitya akcentuoja abhinaya (veido raišką) ir gestus, skirtus perduoti tam tikrą pranešimą ar reikšmę. Abhinaya ir nritta derinys sudaro nritya, o natya nurodo dramos formą.

Nuo 17.40 iki 18.00 val. dalyviai kviečiami pasiklausyti atliekamų lietuvių liaudies dainų. Šis vakaro renginys yra tarptautinės konferencijos „Mito pirmapradiškumas ir instrumentinės sąmonės nuosmukis“ baigiamoji dalis, kurioje maloniai kviečiami dalyvauti visi pageidaujantys.

Renginio prieiga Facebook paskyroje.

Kontaktinis asmuo: Žilvinas Svigaris, , +370 698 25157

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos