InterCap FinalLogo 220118 hv colourVilniuje įvyko pirmoji projekto „Intercap” metinė tarptautinė konferencija „International Migration, Sustainable Development and Development Education: Ways Forward”. Vilniaus Universitete 2018 m. spalio 12 d. vykusią konferenciją organizavo ,,Diversity Development Group” kartu su projekto partneriais ir asocijuotaisiais partneriais: „Šiaurės ministrų tarybos biuru Lietuvoje“ ir „Vilniaus Universitetu“. Konferencijoje buvo nagrinėjamas didėjantis susirūpinimas dėl to, kaip visuomenės (ne)saugumas daro įtaką suvokimui apie tarptautinę migraciją bei formuoja nedraugišką viešą ir politinį diskursą prieglobsčio, migracijos ir integracijos klausimais.

Konferencijoje susirinko daugiau nei 60 dalyvių: švietimo sistemos atstovai, politikos formuotojai, valstybės tarnautojai, vietos švietimo įstaigų atstovai, mokytojai, būsimieji mokytojai ir kiti dalyviai. Konferenciją sudarė dvi dalys: pranešimai, kuriuos skaitė penki ekspertai iš užsienio ir seminarai. Pranešimų metu ir praktiniuose užsiėmimuose konferencijos dalyviai diskutavo apie darnaus vystymosi tiklsus, tarptautinę migraciją ir nelygybės mažinimo politikas.

Plačiau apie konferenciją skaitykite čia.

Konferencijos pranešimų vaizdo įrašus žiūrėkite čia.

Praktikos bendruomenė: pirmasis virtualus susitikimas

Viena iš „Intercap” projekto veiklų yra įsteigti Praktikos bendruomenę, aktyviai veikiančia Europos globalaus švietimo srityje, (ang. European development education Community of Practice), kurios pagrindinis tikslas - sukurti virtualią erdvę partneriams, valstybės institucijoms, universitetams ir kitoms suinteresuotoms šalims dalintis informacija, keistis idėjomis, praktikomis ir diskutuoti apie projekto ir savo veiklą bei pažangą ES mastu. Pirmasis Praktikų bendruomenės virtualus susitikimas įvyko šių metų spalio 2 d.

Praktikos bendruomenės paruošta „Metinė apžvalga 2018” pristato įrodymus, surinktus projekto Audito, vertinančio migracijos, darnaus vystymosi bei globalaus švietimo situaciją metu. Susipažinti su „Metine apžvalga 2018“ ir pirmaisiais praktikos bendruomenės veiklos rezultatais galite čia.

Maloniai kviečiame Jus tapti Praktikos bendruomenės nariu ir prisidėti vystant kokybiškesnį švietimą bei požiūrį į migraciją. Daugiau informacijos ir registracijos formą rasite čia.

 

Organizuojamas PSV tinklas Lietuvoje: kviečiame prisijungti

Nacionalinis Lietuvos politikos suderinamumo vystymuisi tinklas (ang. Policy Coherence for Development) (PSV) suvienys Lietuvos švietimo srityje dirbančius atstovus bei jų patirtį ir žinias. Taip bus siekiama skatinti ES politikos suderinamumą vystymuisi, platinti įvairių dalyvių bendradarbiavimo modelius atkreipiant dėmesį į migracijos ir darnaus vystymosi tarpusavio priklausomybės svarbą.

Kiekvienas nacionalinis tinklas dvylikoje ES valstybių susidarys iš 30 narių, kurie reguliariai keisis žiniomis ir kita informacija per virtualią projekto platformą ir susitikimuose. Joje taip pat galima naudotis biblioteka, kurioje prieinami aktualūs dokumentai ir informacija.


Daugiau informacijos apie „InterCap” projektą:
Interneto svetainė: http://www.developtogether.eu/
El. paštas:

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos