teiseju ir ivaizdzio soc percepcija 3D copy2019 m. balandžio 12 d. 13 val. VU Filosofijos fakulteto (Universiteto g. 9/1) 214 auditorijoje vyks Gintauto Valicko (red.), Ksenijos Čunichinos, Viktoro Justickio, Vitos Mikuličiūtės, Vytauto Navicko, Vilmantės Pakalniškienės, Dovilės Petkevičiūtės-Barysienės, Dovilės Šeršniovaitės ir Kristinos Vanagitės monografijos „Teisėjų elgesio ir įvaizdžio socialinė percepcija“ pristatymas.

Monografijoje analizuojami procedūrinio teisingumo tyrimai, teisėjų elgesio atitiktis procedūrinio teisingumo reikalavimams Lietuvos baudžiamojoje, civilinėje ir administracinėje justicijoje, nagrinėjama, kaip mūsų šalies nuteistieji, nukentėjusieji nuo nusikalstamų veikų bei civilinio ginčo šalys vertina teisėjų ir kitų teisėsaugos pareigūnų elgesį, lyginami 2004, 2011 ir 2015 metų tyrimų rezultatai, pristatomi vaikų, paauglių bei suaugusiųjų suvokto teisėjų ir teismų įvaizdžio ypatumai. Leidinys skiriama psichologams, teisininkams, kriminologams, sociologams.

Monografija vertintina kaip išsamus ir solidus mokslo darbas. Tai vienas iš nedaugelio atvejų Lietuvos mokslinėje literatūroje, kai skirtingi autoriai sugeba, laikydamiesi bendrų tyrimo ir analizės standartų, išnagrinėti tam tikrą socialinio gyvenimo sritį – procedūrinį teisingumą teismų darbe – faktiškai visais aspektais. Taip pat svarbu, jog monografija prisideda kuriant tradiciją, kad reikšmingiausi tyrimai taptų atkartojami, periodiniai. Toks požiūris leidžia ne tik atskleisti mūsų valstybės ir visuomenės problemas bei galimybes, bet ir stebėti socialinį kismą.“ – Nusikalstamumo prevencijos Lietuvoje centro direktorius doc. dr. Algimantas Čepas.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos