Virselis Brandisauskas PB LS 1aMokslinių publikacijų leidykla Berghahn Books (New York, Oxford) išleido  Azijos ir transkultūrinių studijų instituto profesoriaus Donato Brandišausko monografijos „Leaving Footprints in the Taiga“ antrą tiražą, šį sykį skirtą plačiajai auditorijai. Leidinys su minkštais viršeliais pasirodys užsienio knygynuose jau 2019 metų rudenį.

Knyga paremta mokslininko etnografiniais lauko tyrimais, išgyventais 2004-2012 metais Rytų Sibire (apie 19 mėnesių Užbaikalėje ir Buriatijoje). Daugelis knygoje aprašytų etnografinių reiškinių šiandien jau tampa istoriniais. Ten, kur kartu su oročėnais buvo ganomi šiauriniai elniai, dabar jau kasamas uranas arba auksas.

Tuo tarpu D. Brandišausko antropologinių tyrimų kelionės tęsiasi naujuose Jakutijos, Amūro ir Habarovsko kraštų regionuose, kurių neaprėpė sovietų etnografai. 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos