safer copy copy2019 m. spalio 16-17 d. VU Filosofijos fakultete vyks ketvirtasis Europos Sąjungos Teisių, lygybės ir pilietiškumo programos kofinansuojamo projekto „Sisteminis požiūris į lyties lygybę“ (SAFER; Systematic Approaches for Equality of Gender), sutarties Nr. 776970, partnerių susitikimas, kuriame dalyvaus mokslininkai iš partnerių institucijų – SPAVO, Institute of Development ir GrantXpert Consulting iš Kipro, ICEP-Europe iš Airijos, VU Filosofijos fakulteto Psichologijos instituto iš Lietuvos, HAPPSY iš Graikijos ir CESIE iš Italijos.

Vilniaus universiteto mokslininkai, kartu su partneriais iš kitų šalių, atlikę tyrimą apie lyčių stereotipų paplitimą savo šalyse, rengia prevencinę edukacinę mokymų medžiagą pradinių klasių mokytojams. Sveikų santykių su kitais kūrimas ir prasmingų gyvenimo įgūdžių tobulinimas yra vieni esminių pasitikėjimo ir pozityvių santykių elementų, padėsiantys atpažinti netinkamą ir smurtinį elgesį. Be to, apmokyti mokytojai gebės atpažinti, įvardinti, išvengti ir tinkamai reaguoti į smurto lyties pagrindu situacijas, taip pat vengti stereotipų, kurie susiję su smurtu lyties pagrindu. Projektu siekiama didintų sąmoningumą apie smurtą lyties pagrindu.


Daugiau informacijos projekto svetainėje: http://gendersafer.eu/lt

safer ir kt logo copy copy

 Šį projektą kofinansuoja Europos Sąjungos Teisių, lygybės ir pilietiškumo programa. Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, Europos Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį čia patalpintos informacijos  panaudojimą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos