71586999 3222839987730164 733459699805978624 o2019 m. lapkričio 7-8 d. VU Filosofijos fakultete vyks 4-oji Ugdymo mokslų transformacijų tarptautinė konferencija. Jos metu siekiama aptarti problemas, su kuriomis susiduria ugdymo mokslas dėl greitai besikeičiančios kultūrinės aplinkos. Šių metų konferencijoje „Švietimo politika kultūriniuose kontekstuose: transmisija ir/ar transformacija“ diskutuosime apie tai, ką perduosime ateities kartoms, ar tikrai turime stengtis tai perduoti, o gal turime kurti naujus žinių, vertybių ir gebėjimų konstruktus.

Atliepiant kylančius iššūkius švietimo politikoje kuriamos ilgalaikės strategijos ir ieškoma būdų į ugdymo turinį įtraukti tai, kas svarbu. Tačiau, ar siekdami viską aprėpti, nenueiname tik paviršiumi, ar mokydami visko, ko nors išmokome? Jei pabrėžiame, kad gyvename taip vadinamame mokymosi, o ne mokymo, amžiuje, kyla klausimas, koks iš viso turėtų būti ugdymo turinys, iš kur jis kyla ir kas ką moko?

Kuriamas galios santykių tarp mokytojo ir mokinio balansas gali padėti išspręsti ugdymo turinio kilmės problemą. Tačiau naujosios ugdymo sąlygos pasižymi didžiuliais ir greitai kintančiais informacijos srautais ir tampa labai sunku nustatyti galios santykius tarp ugdymo proceso dalyvių. Transmisija pamažu išstumiama, o transformacija ir transversalumas užima vis didesnę dalį ir veikia švietimą. Švietimo politikai susiduria su iššūkiu, kaip  ugdymo procesą padaryti pozityviu, kūrybišku ir sėkmingu.
 
Šios konferencijos temos:
 
  • Švietimo politikos formavimas ir įgyvendinimas.
  • Švietimo sistemų efektyvumo problema.
  • Ugdymo turinio pertvarka: būsimos mokyklos scenarijai.
  • Socialinių ir humanitarinių mokslų vaidmuo technologijų pasaulyje.
  • Kultūrinio raštingumo mokymasis: tekstai ir kontekstai.
  • Gamtamokslio ugdymo misija posthumanizmo amžiuje.
 
Konferencijos programą rasite konferencijos tinklapyje

Jei norėtumėte gauti konferencijos dalyvio paketą bei pažymėjimą, prašome registruotis čia Dalyvio mokestis – 25 eur.
 
Po konferencijos kviečiame mokytojus dalyvauti Mokytojų dienoje, kurios metu galėsite dalyvauti nemokamuose kvalifikacijos tobulinimo seminaruose. Seminarai vyks VU Filosofijos fakultete lapkričio 8 d. 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos