dandelion 302129 960 7202019 m. lapkričio 15–16 d. Lietuvos psichoanalizės draugijos Psichoanalitinės psichoterapijos programos mokymo komitetas kartu su  Vilniaus universiteto Konsultavimo ir mokymų centru organizuoja psichoanalitines psichoterapijos dienas Vilniaus universitete, kurių tema – seksualumas/intymumas. Renginys vyks VU Filosofijos fakultete (Universiteto g. 9), 201 aud.

Šiais laikais, kai viskas nuolatos yra atnaujinama, ar ne metas atnaujinti savo supratimą apie seksualumą ir intymųjį santykį? Žinoma, nuo Freudo psichoseksualinės teorijos sukūrimo požiūris į seksualumą visuomenėje ir pačioje psichoanalizėje smarkiai pasikeitė, nors pats seksualumas tebėra toks pats. Jis išlieka svarbus ir darantis įtaką tiek savęs suvokimui, tiek ir santykiams su kitu žmogumi. 

Konferencijoje apžvelgsime psichoseksualumo teoriją iš šiandienos perspektyvos, pakalbėsime apie intymumą psichoanalitiniu požiūriu, apie intymumą mūsų praktikoje ir kas keičiasi šiandien, sužinosime, ką sako tyrėjai apie seksualaus „aš“ atsiradimą ir vystymąsi, taip pat ką dar galima tyrinėti seksualumo srityje ir apie ką pagalvoti. 

Konferencijoje turėsime galimybę pamatyti Denis Claire filmą „Vendredi Soir“ (Penktadienio naktis) ir padiskutuoti apie tai, ką erotinė vaizduotė mums leidžia suprasti apie mus pačius.

Konferencijos programa

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos