IMG 1588a2019 m. spalio 21–26 d. VU Filosofijos fakulteto Ugdymo mokslų instituto dėstytojos Vita Venslovaitė, Simona Kontrimienė, Sandra Kairė ir pedagoginių studijų studentai – Miroslavas Siniavskis (profesinės pedagoginės studijos „Mokyklos pedagogika“), Gabrielė Palaimaitė ir Skirmantas Krisikaitis (gretutinių studijų „Dalyko pedagogika“ ) lankėsi Korko (Airija) universitete.

Kelionė į Korko universitetą  –  vienas iš intelektinės veiklos plėtrai „Innovative Teacher Education Through Personalised Learning“ (INTERPEARL) projekte numatytų penkių tarptautinių susitikimų. 

Intensyvi mokymų programa (ISP), kurią suorganizavo partneriai iš Korko universiteto, suvienijo dėstytojus ir studentus iš projekte dalyvavusių aukštojo mokslo institucijų. Šiuose mokymuose buvo skatinamas efektyvus daugianacionalinis mokymas kuriant personalizuoto mokymosi dizainą. 

Studentai ir dėstytojai turėjo galimybę dirbti kartu daugianacionalinėse ir daugiadisciplininėse grupėse ir įgijo naujų perspektyvų kurti personalizuotą mokymosi dizainą. Dalyviai keitėsi nuomonėmis apie naujas mokymo programas, išbandė naujus metodus, kurie ateityje taps naujai sukurto personalizuoto mokytojų rengimo projekto dalimi.

Pedagoginių studijų studentai teigia, kad šio susitikimo metu įgijo nemažai vertingos patirties. Jie keitėsi patirtimi su studentais iš Airijos bei Islandijos ir svarstė mokytojo identiteto klausimą. Projekto metu jie dalyvavo paskaitose, diskusijose, ekskursijose, darė prezentacijas, kūrė planus, kaip pagerinti metodikos pritaikymą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos