Victor Munck prizas 2019Azijos ir transkultūrinių studijų instituto profesoriui Victor de Munck 2019 m. lapkričio 23 d. buvo įteiktas JAV Antropologijos mokslų draugijos (Society for Anthropological Sciences) prizas už geriausią 2019 metų mokslinį darbą antropologijos srityje.

„Man šis apdovanojimas buvo visiškai netikėtas ir dėl to svarbus įvykis. Kaip galima išrinkti geriausią, kai yra tiek gerų antropologų parašytų knygų? Manau, čia suveikė sėkmės elementas. Tokie momentai man suteikia pasitikėjimo savo darbu ir tuo pačiu ramybę, kad nuveikiau kai ką vertingo.“, - V. de Munck komentuoja apdovanojimo vertę.

Knygoje apibendrinamas mokslinis ir humanistinis požiūris – kokios yra meilės sampratos, kaip ji reiškiama ir kaip tai kinta bėgant laikui mūsų kultūroje ir tarp žmonių. Pirmoje knygos dalyje tyrėjas kiekybiniu požiūriu apžvelgė, kaip suvokiama romantinė meilė ir kuo ji susijusi ir skiriasi nuo šeimos meilės ir sekso. Atskleidžiama, kaip kito meilės funkcijos, kaip mūsų kultūroje kito požiūris į ją kaip santuokos kriterijų. Antroje knygos dalyje aptariamos gėjų, heteroseksualų ir užsiimančių poliamorija informantų patirtys.

Apdovanojimas buvo įteiktas Vankuveryje (Kanadoje) vykusios Amerikos antropologų asociacijos (American Anthropological Association) kasmetinės konferencijos metu.

Trumpą prof. Victor de Munck knygos „Romantic Love in America: Cultural Models of Gay, Straight, and Polyamorous Relationships“ apžvalgą galite rasti čia..

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos