2019 12 05 13.37.19a2019 m. gruodžio 2-5 d. Druskininkuose vyko Nordplus projekto dirbtuvės „Kultūriškai skirtingi metodai mokantis matematikos ir informatinio mąstymo“ drauge su tarptautiniu doktorantų konsorciumu, skirtu informatikos inžinerijos ugdymo moksliniams tyrimams.
 
Susitikimo metu Nordplus projekto partneriai aptarė tolimesnę veiksmų eigą, kaip tobulinti matematinį ir informatinį mąstymą pasitelkus šiuolaikines technologijas. Gamtamokslio ugdymo svarbą aptarė ir VU Matematikos ir informatikos fakulteto docentas Vladimiras Dolgopolovas, kuris skaitė pranešimą apie šiuo metu Vilniaus universiteto ir tuo pačiu Filosofijos fakulteto kuriamą nacionalinį STEAM centrų tinklą Lietuvoje, kuriuo siekiama stiprinti gamtamokslio ugdymo padėti šalyje.
 
Taip pat  Druskininkuose jau dešimtąjį kartą susirinko doktorantai ir senjorai mokslininkai – 17 doktorantų iš 7 šalių ir 10 mokslininkų iš 5 šalių. Doktorantų tematikos buvo gana skirtingos: matematikos ir informatikos taikymai, informatikos inžinerija, informatikos didaktika, informacinių technologijų mokymas, gabių informatikai vaikų atradimas ir mokymas.
 
Profesoriai Gerald Futchek iš Vienos technologijų universiteto, Erik Barendsen iš Radbound universiteto, Nyderlandai, Mikko-Ville Apiola iš Turku universiteto, Suomija, Liudmyla Kryvoruchka iš Nacionalinio Ukrainos universiteto NaUKMA skaitė paskaitas, vedė diskusijas, konsultavo grupelėmis dirbančius doktorantus.
 
Profesorius olandas Erik Barendsen, daugiametis mūsų patarėjas ir Filosofijos fakulteto edukologijos doktorantūros išorinis ekspertas, teigia, kad šis Druskininkų doktorantų konsorciumas – tai vienintelis toks Europoje, kai jauni ir vyresni mokslininkai drauge suburiami savaitei ir darbuojamasi, keičiamasi patirtimi, užmezgama ryšys.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos