86643516 2231769627129325 7381310363746172928 oKviečiame į pirmąjį filosofų Aldžio Gedučio ir Kęsto Kirtiklio knygos „Tarp vertės ir poveikio: apie tikrą ir tariamą humanitarinių mokslų krizę bei jos įveikos būdus“ (2020 m.) pristatymą. Renginyje dalyvaus monografijos autoriai, filologė dr. Aistė Kučinskienė ir literatūros kritikė Elžbieta Banytė.
 
Pristatymas vyks Vilniaus knygų mugės metu, vasario 22 d., 15 val., Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“, konferencijų salėje 5.5.
 
„Humanitarinių mokslų krizės diskursas yra itin sujauktas – daug tekstų, daug liūdesio ir desperacijos, daug nepatiklumo ir kaltinimų, žodžiu, tikra galo, Brisiaus galo, nuojauta. Todėl itin svarbu nustatyti, kas galimai pribaigs Brisių – natūralios priežastys ar šūvis.“
 
Monografijos autoriai filosofai Aldis Gedutis ir Kęstas Kirtiklis išsikėlė uždavinį tyrinėti nūdienos Lietuvos humanitarinių mokslų krizinę padėtį ir galimos jos įveikos būdus. Anot autorių, vienas iš didžiausių šio mokslo dabartinės būsenos minusų yra tai, jog bendruomenė yra nuolatiniame teisinimosi rėžime, kuris tik sumenkina jų įvaizdį bei aktualumą. Tačiau anapus humanitarinės bendruomenės tai nepakankamai matomas ir juolab sunkiai pamatuojamas rodiklis. Todėl, norint paveikti skeptikus, humanitarai turėtų kalbėti ne vien apie vertę, bet ir apie savo tyrimų poveikį. Tad apie tai, ir daugelį kitų su šiuo mokslų susijusių aspektų, diskutuosime vasario 22-ąją dieną.

Dalyvavimas renginyje nemokamas.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos