dialls 3Šiuo metu Filosofijos fakulteto Ugdymo mokslų institutas įgyvendina „Kultūrinio raštingumo ugdymo/si mokyklose“ projektą (Dialogue and Argumentation for Cultural Literacay Learning in Schools, DIALLS). Šis projektas skiriamas ugdymo turinio atnaujinimui ne tik Lietuvoje. Projekte (2018-2021), kuriam vadovauja Kembridžo universitetas, dalyvauja Suomijos, Ispanijos, Prancūzijos, Kipro, Vokietijos, Portugalijos, Izraelio ir Lietuvos universitetai.
 
Bendradarbiaujant tarptautinei ir tarpdisciplininei filosofijos, sociologijos, psichologijos ir edukologijos tyrėjų ir pedagogų komandoms projekto dalyviai siekia padėti mokiniams ugdytis kultūrinį tarpusavio supratimą, naudojant dialogo ir argumentavimo metodiką formaliojo ugdymo(si) procese, sudaryti mokiniams galimybes reikšti savo nuomonę apie kultūrinius reiškinius ne tik betarpiškose (“face-to face”), bet ir virtualiose aplinkose (discussion platform).

Projektą, kurį finansuoja EU Mokslo ir Inovacijų programa HORIZON 2020 (sutarties Nr. : 770045) Lietuvoje vykdo Vilniaus universiteto Ugdymo mokslų institutas. Nacionalinė koordinatorė dr. Irena Zaleskienė.
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos