DSC2971a2020 kovo 6 d. VU Filosofijos fakultete vyko Psichotraumatologijos centro organizuota paskaita „Developing new ways to assess and treat PTSD“, kurioje savo naujausius tyrimus pristatė mokslininkas iš Kardifo universiteto dr. Neil Roberts. Paskaitą organizavo bei moderavo prof. dr. Evaldas Kazlauskas bei dokt. Monika Kvedaraitė.

Dr. Roberts yra Kardifo universiteto Trauminio streso tyrimų grupės narys. Ši grupė yra viena lyderiaujančių grupių pasaulyje, atliekanti reikšmingus mokslinius tyrimus potrauminio streso srityje, tyrimus susijusius su potrauminio streso reakcijų įvertinimu, intervencijų kūrimu. 

Paskaitos metu dr. Neil Roberts dalinosi savo moksline patirtimi psichotraumatologijos srityje, įskaitant ir naujos internetinės intervencijos programos kūrimo niuansais. Trauminio streso tyrimų grupės kuriama internetinė programa SPRING yra skirta asmenims, kurie dėl patirtos traumos susiduria su itin stipriu stresu ar kasdieninės veiklos sutrikdymu. Ši programa yra naudojama kartu su tradicinėmis (akis į akį) psichologo konsultacijomis ir yra skirta pagreitinti terapinį procesą bei sumažinti tokių konsultacijų kaštus – tiek finansinius, tiek fizinius.

 DSC2942aPaskaitos metu taip pat buvo pristatyta nauja PTSS intervencija 3MDR, skirta darbui su asmenimis, patyrusiais itin sudėtingas traumas (pvz., karo veteranai) ir sunkiai priimančiais įprastus terapinius metodus. 3MDR – tai modalinė terapija, įtraukianti judesį, garsus bei nujautrinimo bei perdirbimo  procesus.

Dalyvavę paskaitoje taip pat turėjo unikalią galimybę išgirsti uždaromąjį žodį iš Europos trauminio streso tyrimų asociacijos (ESTSS) prezidentės prof. dr. Jana Javakhashvili, kuri aptarė dabartinius psichotraumatologijos srities iššūkius. 

Daugiau apie Kardifo universiteto atliekamus tyrimus galite rasti čia: https://www.traumaticstressresearch.co.uk/

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos